Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs/Facebook/Privatna arhiva

Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Filip Gavranović osuđen na 30 godina zbog ubistva svog prijatelja pekara Nikole Ostojića, a motiv ubistva je bio novac.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Filip Gavranović osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Ostojića u svom lokalu u centru Beograda u Resavskoj ulici 2017. godine. Gavranović, koji je imao staklorezačku radnju koju je nasledio od roditelja, likvidirao je svog komšiju Nikolu Ostojića koji je iznajmlijvao pekaru takođe u Resavskoj ulici, preko puta staklorezačke radnje.

Pročitajte još.

Apelacioni sud odbio je žalbe branilaca Filipa Gavranovića kao neosnovane , a tokom suđenja Gavranović se branio da su se on i Ostojić potukli, da ga je ubijeni Ostojić ponižavao iako su bili nerazdvojni prijatelji i često pili zajedno. Ono što je zanimljivo je da je deo novca koji je staklorezac uzeo od ubijenog pekara pronađen u fioci u staklorezačkoj radnji.

Iako je olakšavajuća okolnost za Gavranovića bila što nije ranije osuđivan, ali kao otežavajuća okolnost navedena je „upornost pri izvršenju krivičnog dela“ što se vidi u velikom broju rana koje je naneo ubijenom Ostojiću ubadajući ga skalpelom za sečenje stakla. Gavranović je telo ubijenog sakrio u radnji, prekrivši ga otpacima i đubretom, a posebno bizaran detalj je bio što je sutradan po ubistvu, iz Ostojićeve pekare pozajmio kofu kako bi očistio nered i očistio tragove krvi.

Gavranović je 3. novembra 2017. godine uveče, u svojoj staklorezačkoj radnji, pijan ubio Ostojića zbog novca. Njih dvojica su se intenzivno družili i po pričama komšija bili su nerazdvojni, ali su dosta zajendo i pili. Ostojiću je posao išao mnogo bolje nego Gavranoviću, pa je staklorezac od pekara često pozjamljivao novac, a kada je kobne večeri saznao da Ostojić kod sebe ima veću sumu novca, koju je spremio da proširi posao, zatražio je od njega novu pozajmicu, ali kada je Ostojić to odbio, došlo je do sukoba i Gavranović je ubio svog prijatelja.

Prilikom obdukcije ustanovljeno je da je Gavranović udario Ostojića čak 26 puta čekićem po glavi i to je bio uzrok smrti. Deo novca koji je opljačkao od Ostojića, Gavranović je iste večeri predao ženi I. S. koja je na tome insistirala, jer je Gavranović dugovao 2.000 evra koje je uzeo na kamatu od pokojnog Luke Žižića koji je ubijen u Novom Beogradu 2022. godine.

BONUS VIDEO: Šta povezuje ubistvo u Resavskoj sa ubistvom u Novom Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar