filip gavranović i nikola ostojić
Foto: Privatna arhiva

Vrhovni kasacioni sud (VKS) ukinuo je danas presudu Filipu Gavranoviću, kojom je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva svog najboljeg prijatelja i pekara Nikole Ostojića novembra 2017. godine u Beogradu, saznaje Nova.rs.

VKS je usvojio zahtev branioca okrivljenog Gavranovića, ukinuo pravosnažne presude i predmet vratio Višem sudu u Beogradu na ponovno odlučivanje.

Podsetimo, Gavranović se teretio za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Na početku suđenja u julu 2018. godine on je priznao da je ubio svog prijatelja Nikolu Ostojića i rekao da se kaje. On je tom prilikom osporio da je zločin učinio na način koji se navodi u optužnici.

Pročitajte još:

Inače, tužilac je tokom postupka zatražio da se Gavranović osudi po zakonu, ali nije precizirao visinu kazne, već je istakao da ona bude “bliža zakonskom maksimumu”. On je prošle godine osuđen na 30 godina zatvora.

Podsetimo, vlasnik pekare Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu, koja se nalazi u vlasništvu njegovog prijatelja Filipa Gavranovića. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je supruga optuženog Gavranovića posumnjala da on ima neke veze sa nestankom pekara i to prijavila policiji.

Pretpostavlja se da je motiv zločina dug koji je Gavranović imao prema ubijenog pekaru.

BONUS video: 40 dana od ubistva porodice Đokić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare