FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Srbin G.K. priveden je večeras u severnu policijsku stanicu u Mitrovici, a u vezi sa navodnom distribucijom letaka od pre dva dana, potvrđeno je za KoSSev u regionu „Sever“ Kosovske policije, uz naglasak da se radi samo o privođenju, ne i hapšenju.

U pitanju je direktor sportske hale, i on se u ovim trenucima saslušava.

Neposredno pred objavljivanje ove vesti, KoSSev saznaje da je upravo izvršeno još jedno hapšenje i to u jednom od poznatih mitrovičkih lokala.

U pitanju je takođe Srbin D.S., iz Kosovske Mitrovice.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je i ovu informaciju za KoSSev.

U vezi sa istim slučajem, identifikovana je i treća osoba, ali ona nije pronađena.

Izvršena su i četiri pretresa.

PROČITAJTE JOŠ

U više grupa na Telegramu, a potom i na drugim društvenim mrežama, pre dva dana su objavljene fotografije flajera kojima se poziva na „otpor Kurtijevoj policiji“, a koje potpisuje „Narodna odbrana“.

Kosovska policija je tada saopštila da su njihovi službenici navodno pronašli flajere, sumnjajući da su isti navodno distribuirani tokom i posle protesta koji se toga dana – u ponedeljak održao u gradu.

Srpska lista se odmah po objavljivanju fotografija navodnih letaka oglasila saopštivši da je u pitanju podmetačina i pozvala građane da ne nasedaju na provokacije, a uz informaciju da su se flajeri pojavili u večernjim satima.

Navodni leci su sadržavali uputstva o pravljenju molotovljevih koktela i šta bi trebalo da se radi u otporu „Kurtijevoj policiji“.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar