Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN, Privatna arhiva

Optužno veće zadarskog Županijskog suda u četvrtak je potvrdilo optužnicu protiv Srbina Duška Tanaskovića (29) kojom se tereti da je letos na Zrću iz pištolja ubio Crnogorca Gorana Vlaovića (39), što je označeno kao obračun kriminalnih klanova na Balkanu.

Tanasković je optužen da je 25. avgust 2022. na otoku Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac na Zrću, ubio crnogorskog državljanina Vlaovića, piše 24sata.hr.

Predsednica sudskog Optužnog veća Sandra Radanović rekla je kako je to veće odlučivalo o osnovanosti optužnice protiv okrivljenog koji se tereti za krivično delo ubistvo.

„Spis će sada biti dodeljen raspravnom sudiji i ubrzo se očekuje sazivanje rasprave“, kazala je Radanović i dodala kako na ovu odluku optuženi Tanasković nema pravo žalbe.

Duško Tanasković Foto: Privatna arhiva

Istakla je kako ga tužilaštvo tereti da je ubistvom počinio krivično delo protiv života i tela, za koje je zaprećena kazna od pet do 20 godina zatvora.

Uskoro početak suđenja

Početak suđenja očekuje se uskoro, budući da je reč o spisu hitne naravi jer je okrivljeni u istražnom zatvoru, naglasila je sudija Radanović, navodi taj portal.

Tanasković se tereti da je kobnog dana oko 6 sati ispred noćnog kluba Vlaoviću prišao s leđa te mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu.

Privođenje Duška Tanaskovića u Zadru Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U pomoć Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred kluba, a ceo događaj su mobilnim telefonima snimili gosti, koji su snimke kasnije objavili na društvenim mrežama.

Vlaović je zadobio tešku i po život opasnu povredu glave, od koje je umro na putu do zadarske bolnice, piše 24sata.hr.

Policija je Tanaskovića, uhapsila ubrzo nakon likvidacije, a tužilaštvo ga je najpre teretetilo teško ubistvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora, ali je potom istraga pokrenuta za blažu kvalifikaciju kojom zakon ne propisuje najveću, već samo najblažu moguću zatvorsku kaznu od pet godina.

Obračun dva klana

Mediji su pisali kako se radilo o obračunu dva klana, škaljarskog i kavačkog.

Pročitajte još:

Za Tanaskovića su tvrdili da je policiji kazao kako za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog „škaljarca“ Milića Minje Šakovića, ubijenog prošlog juna u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Navodno je već bio u zatvoru te ima mentalnih zdravstvenih problema.

Za ubijenog Vlaovića navodilo se da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao telohranitelja.

BONUS VIDEO: Mesto na Pagu u kome se dogodilo ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar