Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN, Privatna arhiva

Duško Tanasković osumnjičen je da je prošle nedelje ispred noćnog kluba u Zrću ubio crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića.

Advokat Vinko Gulišija, koji brani Duška Tanaskovića (28), srpskog državljanina osumnjičenog za ubistvo Gorana Vlaovića (38) iz Herceg Novog, uložiće žalbu i na rešenje o određivanju pritvora i na rešenje o istrazi, potvrdio je sam Gulišija, prenosi hrvatski Jutarnji list.

Pročitajte još:

Tužilac Županijskog državnog tužilaštva u Zadru Denis Sokol odgovorio je na pitanje da li su utvrdili kako su Vlaović i Tanasković ušli u Hrvatsku i da li je tačno da se Vlaovićev gliser nalazio u Sukošanu, odgovorio je da istraga nakon donošenja rešenja o sprovođenju nije javna, te da će tužilaštvo sprovesti i hitne istražne postupke proizašle iz policijske istrage.

Jedna od njih mogla bi da bude i ispitivanje očevica ubistva, kojeg je identifikovao jedan od obezbeđenja koji se u četvrtak oko 6 sati zatekao ispred noćnog kluba Noa na Zrću kada se ubistvo dogodilo.

Kao što bi jedna od istražnih radnji mogla biti i pretres glisera kojim je Vlaović dolazio u Hrvatsku i koji je usidrio u Sukošanu. Jedan od ključnih dokaza koji je Tanasković uspeo da uništi pre hapšenja bio je mobilni telefon koji je razbio kamenom nedaleko od mesta zločina.

Međutim, nije isključeno da je to bio samo tzv. radni mobilni telefon, kako pripadnici kriminalnog miljea nazivaju mobilne uređaje koje koriste samo jednom prilikom izvršenja teških krivičnih dela. Predmet istrage je i mreža njegovih saradnika i pomagača, a vreme će pokazati da li će policijska istraga dovesti i do naručioca. Hrvatska, crnogorska i srpska policija zajedno rade na rasvetljavanju Vlaovićevog ubistva.

Inače, iako je uobičajeno, nijedna čitulja Goranu Vlaoviću se još nije pojavila u dnevnim novinama, kao ni na stranicama koje objavljuju poslednje pozdrave i umrlice, što ukazuje da ni datum njegove sahrane još nije poznat, kao ni da li je porodica preuzela telo.

BONUS VIDEO: Akcija MUP-a – hapšenje zbog prostitucije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar