Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Dvojica Srba osuđeni su juče na po skoro 20 godina zatvora pred Saveznim sudom u Švajcarskoj zbog ubistva gradonačelnika Metzerlena Ive Bronera (71) iz 2010. godine, kada su tokom pljačke ubili nesrećnog čoveka.

Kako navode švajcarski mediji, dvojica lopovo i ubica su srpskog porekla, ali je jedan državljanin Holandije.

Pročitajte još:

Podsetimo, oni su 2010. upali u rezidenciju gradonačelnika Bronera, jer su imali informaciju da nesrećni čovek poseduje oko 250.000 franaka. Tokom pljačke vezali su ga i brutalno pretukli, ali od novca nije bilo ni traga. Nesrećni čovek preminuo je od povreda zadobijenih prilikom prebijanja.

Državljanin Holandije osuđen je na 19 godina i 2 meseca zatvora, dok je državljanin Srbije osuđen na 18 godina i 6 meseci zatvora.

Oni su prvobitno osuđeni pred Višim sudom na iste kazne, ali su na njih imali pravo žalbe koje su i podneli, međutim Savezni sud ih nije prihvatio i samo je potvrdio presudu protiv tandema.

Kako prenose strani mediji, državljanina Srbije odala je marama koju je nosio preko lica, a koju je zaboravio na mestu zločina. Kasnijim analizama utvrđen je, preko DNK, identitet jednog od počinilaca. Srbin je pronađen 2017. u Francuskoj, dok je Holanđanin uhapšen u Roterdamu, godinu dana kasnije.

Dvojac je takođe osumnjičen da je u 2010. godini učetvovao u nekoliko pljački juvelirnica.

Srbin je u Francuskoj bio osuđen na 12 godina zatvora zbog pljačke, dok je Holanđanina otkrila izjava zaštićenog svedoka, koji je već bio na robiji, i on je lociran u Holandiji, uhapšen i deportovan ubrzo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar