Foto: N1

Navijači Partizana iskoristili utakmicu da pošalju poruku podrške svojim "saborcima" pohapšenim zbog dilovanja droge.

Na košarkaškoj utakmici između Partizana i Barselone osvanuo je transparent navijačke frakcije „Anti Romi“ sa Karaburme, a kojim se obraćaju pripadnicima te grupe uhapšenima prošle godine zbog postojanja osnova sumnje udruživanja radi vršenja krivičnog dela, dilovanja i posedovanja eksplozivnih naprava.

Pročitajte još:

„Već godinu dana rešetke dele nas, a sa Karaburme grmi glas, izdržite braćo, drugari su uz vas“, piše na transparentu koji su razvili navijači Partizana u Areni.

U velikoj akciji policije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, 29. marta 2022. uhapšeno je 14 osoba zbog postojanja osnova sumnje udruživanja radi vršenja krivičnog dela, dilovanja, i posedovanja eksplozivnih naprava.

U pitanju je grupa sa Karaburme, čiji je vođa Lazar Marinković, poznatiji kao Lucifer, takođe uhapšen tog dana.

„Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica delovala je u periodu od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beogada, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju i na drugi način stavljanje u promet opojne droge kokain u količini od najmanje 590 grama cannabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10. 950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7. 559.250,00. (dinara)“, navodi se u saopštenju Tužilaštva nakon hapšenja.

Pripadnici te kriminalne grupe su, kako se ističe u saopštenju, drogu prodavali na splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Кasina“, a drogu su dostavljali i na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako pišu mediji, „Anti Romi“ su ranije bili „rame uz rame“ sa uhapšenim „Principima“, čije su vođe Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Pripadnici te frakcije su i tokom 2020. bili u žiži javnosti. Tada su se grupe maskiranih mladića, tokom policijskog časa, za vreme karantina zbog koronavirusa, pele na krovove višespratnica širom Beograda i pravile bakljade. Zbog njih dosad nije niko uhapšen, a ranije se u medijima pisalo da su među bakljašima bili i pripadnici navijačke grupe Partizana „Anti Romi“.

Ipak, o grupi se nije mnogo čulo jer je praktično bila ogranak „Principa“, a dok su Belivuk i Miljković bili na slobodi, cela tribina je bila pod njihovom kontrolom, kao i sve navijačke grupe.

BONUS VIDEO: Žrtve klana Veljka Belivuka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar