Foto: Nova.rs

U velikoj akciji policije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeno je 14 osoba zbog postojanja osnova sumnje udruživanja radi vršenja krivičnog dela, dilovanja, i posedovanja eksplozivnih naprava. U pitanju je grupa sa Karaburme, koja je poznata po Grobarima i gde dominira navijačka frakcija "Anti Romi", čiji je vođa, Lazar Marinković, poznatiji kao Lucifer, takođe priveden danas.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 17 osoba, svi iz Beograda, budući da se tri pripadnika ove organizovane kriminalne grupe već nalaze u pritvoru.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv: Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

partizan, košarka, navijači
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ova organizovana kriminalna grupa se sumnjiči da je prodavala drogu u poznatim beogradskim klubovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“. Takođe, su drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Na ovan način grupa se sumnjiči da je pribavila najmanje 7 miliona dinara.

Anti Romi – vođa upisan na Skaju kao Lucifer

Prema saznanjima Nova.rs, uhapšeni Lazar Marinković je vođa grupe „Anti Romi“. Kako je naš portal ranije otkrio, on je koristio Sky aplikaciju, na kojoj je bio upisan pod pseudonimom Lucifer.

Reč je o aplikaciji čije prepiske praktično predstavljaju ključne dokaze u slučaju protiv ozloglašenog klana Veljka Belivuka.

Podsetimo, uhapšeni pripadnici pomenutog klana aplikaciju su koristili pod kodnim imenima, kako bi se dodatno zaštitili od mogućnosti otkrivanja. Oni su preko Skaja razmenjivali jezive fotografije žrtava, dopisivali se i dogovarali o izvršavanju krivičnih dela, a svaki od njih je bio potpisan pod određenim pseudonimom.

Pročitajte još:

Inače, „Anti Romi“ su ranije bili rame uz rame sa uhapšenim „Principima“, čije su vođe uhapšeni Belivuk i Marko Miljković. Pripadnici te frakcije su i tokom 2020. bili u žiži javnosti.

Tada su se grupe maskiranih mladića, tokom policijskog časa, za vreme karantina zbog koronavirusa, pele na krovove višespratnica širom Beograda i pravile bakljade. Zbog njih dosad nije niko uhapšen, a portal Nova.rs ranije je objavio da među bakljašima bili i pripadnici navijačke grupe Partizana „Anti Romi“.

Ipak, o grupi se nije mnogo čulo jer je praktično bila ogranak „Principa“, jer dok su Belivuk i Miljković bili na slobodi cela tribina je bila pod njihovom kontrolom, kao i sve navijačke grupe.

Drugi uhapšeni upucan ispred svoje kuće, odbio saradnju s policijom

Ime Veljka Ogurlića, jednog od uhapšenih, poznato je javnosti od kada je upucan u noći 29. decembra ispred svoje kuće na Karaburmi.  Nakon dva meseca uhapšena su dva mladića osumnjičena za pucnjavu, dok se za trećim i dalje traga.

Podsetimo, Ogurlić je mladi fudbaler sa Karaburme, a ubrzo nakon pucnjave pokrenute su priče da se incident dogodio upravo zbog poslova oko droge.

Mladić je nakon pucnjave odbio da sarađuje sa policijom, što je već od početka ukazivalo o čemu bi moglo da se radi.

Reporteri našeg portala obišli su mesto pucnjave, kada su i dalje bili prisutni forenzičari koji su prikupljali tragove. Jedan od hitaca, usmerenih ka mladiću, zakačio je i parkirani automobil.

Neobičan je detalj da gotovo niko od komšija nije čuo pucnjavu, kako kažu „jer je ovaj kraj poznat po čestom vatrometu i petardama“.

Kako smo mogli da vidimo, na kući ispred koje su odjeknuli hici, postavljene su i sigurnosne kamere, tako da je neka od njih sasvim sigurno, makar delimično, snimila ono što se dogodilo, kao i aktere incidenta.

Komšije su u razgovoru za portal Nova.rs istakle kako su incidenti u njihovom naslelju sve češći, a uglavnom su akteri upravo navijači.

Divlji zapad na Karaburmi – bombe, pucnjava..

Karaburma je poslednjih meseci ispraćena brojnim kriminalnim obračunima, u kojima su stradali mladići. Podsetimo, 12. marta upucan je Vuk Jovanović, a kako se spekulisalo, meta je verovatno bio njegov mlađi brat, koji je odranije poznat policiji. Vuk je takođe odbio da sarađuje s policijom, kako su pisali mediji.

Nedavno je i bačena bomba na Karaburmi, koja je oštetila šest parkiranih vozila, a na sreću povređenih nije bilo.

Ovo beogradsko naselje poznato je upravo po ovakvim incidentima, a naš portal je nedavno pisao o navijačkoj frakciji koja pretenduje da zauzme južnu tribinu, a stacionirana je upravo na Karaburmi.

BONUS VIDEO: Da li Belivuk pominje afere da bi stvarno postao svedok saradnik?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare