Foto: Facebook/Nemanja Buha

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 28.10.2024. godine podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv okrivljenih Novaka Buhe, njegovog sina Nemanje i D. B. (54) zbog postojanja opravdane sumnje da su u vremenskom periodu od 2015. godine do 2020. godine, na teritoriji Surčina, izvršili ukupno pet krivičnih dela Građenje bez građevinske dozvole i jedno krivično delo Protivpravno zauzimanje zeljišta

„Okrivljenom N. B. se stavlja na teret da je u svojstvu investitora na dve katastarske parcele gradio dva objekta bez građevinske dozvole, što je konstatovano zapisnicima Odeljenja za građevinsku inspekciju, pa je, nakon što je doneto rešenje o obustavi i uklanjanju radova koji je lično primio, okrivljeni nastavio započetu gradnju objekta na jednoj parceli i iznad postojećeg prizemlja dogradio tri sprata. Sa druge strane, okrivljena D.B. se sumnjiči da je u koritu reke Save, u blizini Savskog mosta, protivpravno zauzela tuđe zemljište sa posebnom namenom koje je vlasništvo oštećene Republike Srbije i u svojstvu investitora na tuđem zemljištu gradila objekat bez građevinske dozvole, kao i da je u svojstvu investitora gradila objekat bez građevinske dozvole, pa je nakon donošenja rešenja o obustavi radova nastavila sa izvođenjem građevinskih radova ozidavši i objekat spratnosti PR+3, a što je konstatovano kontrolnim zapisnikom Odeljenja za građevinsku inspekciju“, navodi se u saopštenju Trećeg tužilaštva.

Kako dalje navode, okrivljenom N.B. se stavlja na teret da je u svojstvu investitora gradio objekat bez građevinske dozvole spratnosti PR+3+PK, ukupne neto površine 1417,06 m2.

„Javni tužilac je predložio sudu da okrivljene oglasi krivima i da okrivljenom N.B. izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 4 (četiri) meseca i novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00, da okrivljenoj D.B. izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) meseci i jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00, a da okrivljenom N.B. izrekne kaznu zatvora u trajanju od u trajanju od 6 (šest) meseci i novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00 dinara“, navodi se u saopštenju.

VIDEO: Mesto zločina na Bežanijskoj Kosi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare