Ilustracija: Irfan Ličina, Goran Srdanov/Nova.rs

Policija traga za Nikolom Buhom, sinom Novaka Buhe rođenog brata Ljubiše Buhe Čumeta, jer se sumnjiči da je početkom ovog meseca pretukao i posekao po vratu B. D. (35) iz Surčina. Ovo nije prvi, ni poslednji put da sinovi i bratanci poznatih kriminalaca kreću stopama svojih roditelja i rođaka. Surčinac Ljubomir Jovanović, zvani Stakleni, odranije je poznat državnim organima, a njegovi sinovi proteklih godina dovodili su se u vezu sa različitim krivičnim delima.

Stariji Surčinac Ljubomir Jovanović vrlo je poznat pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i to zbog krivičnih dela kao što su preprodaja ukradenih vozila, nedozvoljeno posedovanje oružja, kao i pokušaj ubistva jednog od telohranitelja Vojislava Šešelja, osuđenog ratnog zločinca i bivšeg ministra Republike Srbije.

Stakleni je čak dovođen u vezu sa kriminalnom grupom surčinski klan, koja je terorisala Beograd krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina.

Pročitajte još:

Krajem prošle godine u žižu javnosti Stakleni je došao ponovo i to kada je njegov stariji sin G. J. uhapšen zbog nedozvoljenog nošenja oružja i ometanja policije. On je tom prilikom bio u društvu navijača Parizana i telohranitelja, a ovo nije bio prvi put da dolazi u sukob sa zakonom.

Žandarmerija migranti Foto:MUP Srbije

Naime, 2016. godine dve osobe su uhapšene ispred Palate pravde u samom centru Beograda. Tada se ispostavilo da je upravo Ljubomir Jovanović Stakleni, sa svojim starijim sinom G. J. išao naoružan, kada ih je policija zaustavila i pretresla. Kod njih su tom prilikom pronađeni pištolj, kao i značka Žandarmerije.

Još jedan sin staklenog dobro je poznat široj javnosti.

Foto: Privatna arhiva

Naime, Dragoslav Jovanović, mlađi sin Staklenog, ranio je 2019. godine svoju suprugu, a potom izvršio samoubistvo. Detaljnim pretresom njegovog imanja pronađeni su leševi tri osobe, za koje se ispostavilo istragom, da ih je upravo on ubio, a potom zakopao u dvorištu.

Kako se zločin dogodio?

Kako su tada preneli mediji, Jovanović je 6. juna 2019. godine ubio Neđu Šubaru, njegovu majku Darinku (75) i tetku Milju Petković (80), a njihova tela je bacio u septičku jamu. Posle toga, Dragoslav je otišao da se obračuna sa bivšom suprugom Teodorom, 10. juna u jednom od novobeogradskih blokova. On je posle kraće svađe izvadio revolver i pucao u bivšu suprugu i to dok je njihova beba bila u blizini.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sve se dešavalo u sred dana – Jovanovića je počeo da juri policajac koji se našao u blizini, a Dragoslav je, u jednom trenutku, pucao sebi u glavu. Umro je nekoliko dana kasnije u bolnici. Ubrzo je policija doznala i za trostruko ubistvo koje je počinio u Surčinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar