Novica Antić Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Danas se u Novom Sadu, u prostorijama NKTC (Nacionalno kriminalističko-tehnički centar) počelo sa pretresima uređaja koji su oduzeti bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću i njegovim saradnicima Predragu Jevtiću i Dušku Tolmaču, ali i uređaja koji su pripadali samom VSS-u. Reč je o laptopovima i mobilnim telefonima.

Pretresu oduzetih uređaja su prisustvovali branioci Novice Antića, Predraga Jevtića i Duška Tolmača. Pretres bi trebalo da se nastavi i narednih dana, nakon čega će određeni sadržaji, ukolko budu pronađeni, biti veštačeni.

Ovu informaciju, za Novu, potvrdio je jedan od advokata sindikalaca Dean Moćić. On nije mnogo komentarisao današnje pretresanje uređaja već nam je samo potvrdio da je pretres uređaja počeo danas u prostorijama NKTC-a u Novom Sadu, kao i da je prisustvovao pretresu.

Pročitajte još:

Međutim, Moćić je za Nova.rs rekao da im je iz Višeg javnog tužilaštva – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu potvrđeno da će saslušanje svedoka početi u četvrtak 21. marta.

Ovo je posebno važno, s obzirom da se Antić i Jevtić nalaze u pritvoru upravo zbog mogućeg uticaja na svedoke, pa bi saslušanjem svedoka prestali i razlozi za ostajanje u pritvoru Antića i Jevtića.

„Tužilaštvo je uputilo pozive svedocima da dođu da svedoče u tužilaštvo. Saslušanja svedoka bi trebalo da počnu u četvrtak, a planirano je da do utorka 26. marta bude saslušano svih devet svedoka, zbog kojih se Novica Antić i Predrag Jevtić nalaze u pritvoru, jer sud smatra da bi na njih Antić i Jevtić mogli da utiču. Mi se nadamo da će se svih devet svedoka uredno odazvati pozivu tužilaštva kao i da neće biti opstrukcija, u smislu da se svedocima ne omogući da se odazovu pozivu. Ukoliko se i to dogodi, od tužilaštva očekujemo da primeni sve mere koje propisuje ZKP, kako bi se svedoci saslušali u najkraćem mogućem roku, jer je to u interesu svih koji učestvuju u ovom postupku“, navodi Dean Moćić.

Novica Antić Foto:Nova.rs

Podsetimo, Novica Antić uhapšen je zbog sumnje da je učinio proneveru. On je najpre pušten da se brani sa slobode, da bi mu potom, nakon žalbe, bio određen pritvor.

Sem Antića još dva sindikalca su privedena, jednom je određen pritvor, drugi se brani sa slobode.

Hapšenju sindikalaca prethodila je negativna kampanja protiv VSS u režimskim medijima. Antić je negirao optužbe tvrdeći da se radi o montiranom političkom procesu zbog aktivnosti sindikata i obelodanjivanja u javnosti da vrh Ministarstva odbrane i Generalštaba krše zakone, kao i zbog ukazivanja na zloupotrebe Vojnobezbednosne agencije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar