Foto: N1/David Špidlen / Bod zlomu / Profimedia, MUP,Printscreen Facebook

Maju Đorđević i njenog sina Mihaila (4) ubio je jula 2017. godine otac dečaka Marko Nikolić. Stravično ubistvo dogodilo se u Centru za socijalni rad u Rakovici. Pre nekoliko dana je u Vršcu Marko Budimirović udavio svoju trogodišnju ćerkicu, a potom se obesio. O ovim užasnim zločinima se na svom tviter nalogu oglasila voditeljka Tatjana Vojtehovsku upućujući oštre kritike na račun Centra za socijalni rad, kao i na račun cele države.

„Maja je čitavih pet godina upozoravala sve institucije da će biti ubijena i ona i dete. Četiri godine je čekala da Tužilaštvo podigne optužnicu za nasilje“, navela je Vojtehovski i dodala:

„Veštaci i Centar za socijalni rad su doneli odluku da je otac sposoban da bude sa sinom bez nadzora. Pri prvom susretu je ubio sina i mrtvog ga doneo majci, a potom ubio i nju“.

Pročitajte još:

Kako je objasnila, sve se to dešavalo 2017. godine, a Maja se toliko bojala za život svog sina Mihajla da je bila spremna da krši sudske odluke po kojima je bila u obavezi da daje sina Marku Nikoliću. Ona je zbog toga, kako je navela Vojtehovski, pre nego što se dogodio ovaj stravičan zločin, imala više od pola miliona dinara kazni zbog kršenja sudske odluke kao i pretnju da će ići u zatvor ako nastavi da brani ocu da sam viđa dete.

„Četiri godine je čekala da se podigne optužnica za nasilje protiv Marka NIkolića. Četiri godine! Dan pre zakazanog ročišta, on je ubio i nju i dete od 5 godina. Sve ono što smo same uradile da se zaštitimo je bilo jedino. Sve ostalo je bilo uzalud. Maja je toliko bila umorna od suđenja i pokušaja da zaštiti sebe i sina. Postala je umorna od života. Na vreme je reagovala ali nije imao ko da je čuje”, citirala je Vojtehovski Branislavu, sestru pokojne Maje.

Vojtehovski je napisala da je pre nekoliko dana, Marko Budimirović ubio svoju dvogodišnju ćerku u posudi s vodom, a potom izvršio samoubistvo.

„Majka deteta prijavila je muža za nasilje u porodici i pokrenula razvod. Centar za socijalni rad je, uprkos protivljenju majke, odredio da otac viđa dete. U oba slučaja, ovu decu i Maju je ubila ova u*rana država, raspalo pravosuđe, je*ena praksa da se deca ladno dodeljuju nasilnicima koju sprovode korumpirani veštaci, nemarni radnici CZR i svi oni imaju ime i prezime, bukvalno niko nije odgovarao, i dalje odlučuju o sudbinama dece“, napisala je vidno izrevoltirana Tatjana Vojtehovski i dodala:

„Ova raspala država sa jedne strane pravi kampanje da žene treba da rađaju, sa druge strane svojom truleži od sistema, normalizovanjem odsustva odgovornosti, raspalim institucijama, potpunim nečinjenjem, ubije ovu decu i majku i nisu oni jedini. Da postoji politička volja, za dva popodneva bi prestalo razmatranje roditeljskih kompetencija van prijava isti tih roditelja za nasilje. Za dva popodneva bi bili suspendovani svi potpisnici evaluacija da je nasilnik sposoban da bude roditelj“, zaključila je ona.

BONUS VIDEO: Škola u Beogradu zataškava seksualno nasilje: Više im stalo do ugleda, nego do devojčica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare