Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Instagram/duh.grobarstva

Kriminalna grupa Nikole Vušovića, poznatijeg kao Džoni sa Vračara, i Uroša Piperskog stoji iza više krivičnih dela, među kojima je i nekoliko ubistava. Između ostalih, grupa se sumnjiči i za ubistvo "Pink pantera" Aleksandra Šarca, za koje je bio angažovan Lazar Ilić. Ilić se nakon likvidacije u garaži TC "Ušće" krio u stanu u zgradi koja gleda na tržni centar, a portal Nova.rs obišao je pomenutu lokaciju.

Kriminalna grupa Džonija s Vračara u više navrata je pokušala da likvidira Šarca. Dugo su pratili njegovo kretanje, restorane koje posećuje.. Jedan od optuženih, Nikola Kačarević, imao je zadatak da namami Šarca na mesto zločina, što je i učinio oktobra 2020. godine, kada je ubijen „Pink panter“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Za egzekutora je angažovan Lazar Ilić iz Kraljeva, a neposredno pre i posle zločina, on se krio u iznajmljenom stanu u zgradi koja je gledala na TC „Ušće“, gde je izvršen zločin.

Svedok Z. V, koji se bavi izdavanje stanova, ispričao je da je ga je jedno jutro pozvao muškarac koji je tražio stan kod „Ušća“. Rekao je da imaju stan u Šest kaplara i da može da ga spoji sa vlasnikom.

Unapred platio, ostavio stvari

Svedok S. Ć., koji je stupio u kontakt sa muškarcem koji je tražio stan, na saslušanju pred Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, istakao je da je stan od njegove supruge. Rekao je da ga je agencija kontaktirala rekavši mu imaju čoveka koji hoće da iznajmi stan na dan, dva, odnosno u konkretnom slučaju od subote do ponedeljka.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Agencija je uzimala od njih generalije, te mu pošalju broj telefona od zakupca i on kontaktira osobu koja treba da dođe. Seća se da je osoba došla oko pola 2 i kada je ušao u stan, platio je i u njemu ostao do ponedeljka. U ponedeljak je pozvao to lice koje mu se nije javljalo, zatim je poslao poruku da će doći i da to lice ostavi ključeve, ali nikakav odgovor nije dobio ni na poruku. Kada je došao u zgradu, video je da u poštanskom sandučetu nema ključeva, popeo se gore i otključao stan pošto ima rezervne ključeve. Tada je video da nema nikog i da je stan nesređen, da je bilo po stolovima pića, hrane, nekih lekova i određene garderobe“, ispričao je pomenuti svedok, navodi se u optužnici.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Posle dva dana policija ga je kontaktirala da ga pita ko mu je bio u stanu.

Pročitajte još:

„Ispričao je i da su mu iz agencije prosledili broj i ime čoveka koji će biti gost. Gost je bio Lazar Ilić. Rekao je da je Lazar Ilić (pretpostavlja se prilikom sastanka), imao masku, da ju je u jednom trenutku skinuo i potom vratio, i opisao ga je kao višljeg od njega. Rekao je da Lazar mršav, da je imao kratku kosu. Nosio je hiruršku masku crne boje, preko lica. U subotu je ušao u stan i u ponedeljak je trebalo da izađe. Istakao je da ga je zvao na telefon, ali  da se nije javljao. Istakao je i da je Lazar ostavio neke stvari u orman, koje je on predao policiji – zna da su bili neki ranac, patike, a možda i dukserica“, navodi se u optužnici.

Foto: Instagram/duh.grobarstva

Podsetimo, grupa se sumnjiči za ubistva „Pink pantera“ Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe, zatim pokušaj ubistva Miloša Nilovića Runja, a portal Nova.rs otkriva sve detalje ovih likvidacija, kao i kakve su uloge okrivljenih bile.

Organizatorima ove grupe označeni su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a pored njih dvojice grupa je brojala još 36 članova. Među članovima bili su Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Maletić, Rašo Ban, Đorđe Knežević, Ivo Bukljš, Jovan Bošnjak, Jovica Sovilj, Nikola Kačarević, Lazar Ilić, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Pavlović, Nedeljko Todorović, ali i ostali.

Foto:MUP Srbije

Okrivljeni su za izvršenje krivičnih dela koristili Skaj aplikaciju, koja je bila ključna i za njihovo hapšenje. Vušović se upisivao kao „Diablo“, „Pirana“, „Valhala“, Piperski kao „LeBron James“, „Bubatronac“, „Francuz“, Dario Đorđević je bio „Međedina“, „Spomenko Gostić“, „Kalimero“, „Sinđelić“..

VIDEO: Hapšenje na Vračaru zbog pokušaja teškog ubistva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar