Foto: Instagram/duh.grobarstva, Stefan Tomasevic/ATAImages, MUP Srbije

Aleksandar Šarac, navodni član razbojničke bande "Pink panter", ubijen je u oktobru 2020. godine, u garaži TC "Ušće". Kraljevčanin Lazar Ilić, koji je osumnjičen da je direktni izvršilac, uhapšen je u Crnoj Gori, a iza ove likvidacije, po tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal, stoji ekipa Nikole Vušovića, Džonija sa Vračara. Ubistvo Šarca navodno je plaćeno 6.000 evra.

Beograđanin Aleksandar Šarac teško je ranjen 17. oktobra 2020. godine u garaži, a umro je u bolnici 26. oktobra. Osumnjičeni za njegovo ubistvo, Lazar Ilić, uhapšen je u Budvi, gde je navodno trebalo da likvidira još jednog čoveka iz tog grada, bliskog škaljarskom klanu. Nedavno je u policijskoj akciji pohapšena ekipa Nikole Vuševića, zvanog Džoni sa Vračara, kojima se na teret stavlja tri teška ubistva, među njima upravo i likvidacija Beograđanina Šarca..

Pročitajte još:

Ime Aleksandra Šarca pominjalo se i u jednom drugom sudskom postupku, koji se vodi protiv klana Belivuk-Miljković. U dokaznom materijalu tužilaštva našla se i prepiska preko kriptovanih telefona, među kojima se pominje Šarac, koga su hteli da namame i likvidiraju u „klanici“ u Ritopeku. Ipak, Šarac je uspeo da izbegne tu zamku, ali ne i onu koja mu je postavljena 17. oktobra 2020. godine.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jedan od uhapšenih vračaraca, Nikola Kačarević, osumnjičen je da je namamio Šarca za 6.000 evra. Da bi zavarali žrtvu, koja je bila izuzetno oprezna, sastanak je dogovoren u tržnom centru. Zbog toga što je sve pokriveno kamerama i postoji i fizičko obezbeđenje, podzemlje često koristi tržne centre za rizičke sastanke, jer se tu retko događaju napadi.

Ali, Lazara Ilića kamere nisu mnogo brinule.

On je snimljen i pri samom činu likvidacije u podzemnoj garaži, ali i prilikom bekstva. Nosio je kačket i masku zbog korone, ali i upadljivu, crvenu jaknu. Postoje i snimci kako napušta tržni centar, a pri tome je odbacio ili mu je ispao i pištolj koji je policija pronašla. Po svim merilima ovo je bilo loše izvedeno ubistvo, jer je osumnjičeni iza sebe ostavio mnoštvo tragova, uključujući i DNK.

Aleksandar Šarac je sa pravom bio oprezan, jer je pre likvidacije nekoliko puta bio na meti napada. U dvorište njegove kuće jednom je bačena bomba, koja je greškom završila u dvorištu njegovog komšije, uglednog sportiste. Drugi put je pucano na njega dok je bio na terasi, a stravičan zločin dogodio se u januaru 2019. godine ispred kuće u kojoj je živeo „Pink panter“.

Njegov zet, Nebojša Marković stajao je ispred kuće i spremao se da u gepek ubaci dečja kolica i sa porodicom krene na put, kada mu je prišao čovek koji je izašao iz belog automobila i ispalio u njega nekoliko hitaca iz pištolja sa prigušivačem.

Aleksandar Šarac Foto: Instagram/duh.grobarstva

Ispostavilo se da je napadač plaćeni ubica Čaba Der, koji je zbog tog zlodela osuđen na 40 godina zatvora, ali trenutno robija u Mađarskoj zbog drugog plaćenog ubistva. Za Markovića nikada nije tačno utvrđeno da li je ubijen zato što ga je Der pomešao sa Šarcem, ili je taj surovi čin bio zapravo upozorenje Šarcu.

Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac Foto:Privatna arhiva, Instagram/duh.grobarstva

Ono što je posebno strašno je što su po Beogradu lepljeni plakati u kojima je najavljivana likvidacija Aleksandra Šarca a preteće poruke su objavljene i na Instagram nalogu navijačke grupe bliske Veljku Belivuku i Marku Milkoviću.

Te prenje čak nisu bile previše skrivene: „Imate zaštićene i nezaštićene svedoke saradnike. Danas vam predstavljamo jednog običnog cinkaroša tj nezaštićenog – Aleksandar Šarac. Počeo je sa cinkarenjem davne 2011. kada je na 200 gr jedne supstance nađen njegov DNK, ali naravno neko drugi je odgovarao za to. Tužan je cinkaroški život ovog nesrećnika, kao i njegovih saradnika. Pozabavićemo se više ovim „pevačem“ u narednom periodu“, sa sve slikom Šarca.

Ipak, uprkos otvorenim pretnjama i porukama skinutih sa „Skaj“ telefona koje su koristili Belivuk, Miljković i njihovi saradnici, zbog ubistva Aleksandra Šarca pohapšeni su članovi klana sa Vračara, kriminalne grupe koja je kao i klan Belivuk-MIljković, bliska kavačkom klanu.

BONUS VIDEO: Hapšenje članova klana Veljka Belivuka na stadionu „Partizana“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar