mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su D. B. (1970) odgovorno lice „Beograditelj rent“ doo Beograd i S. B. (1975) zaposlenu u navedenom privrednom društvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Sumnjiče se da su od februara do juna 2022. godine doveli u zabludu zakonske zastupnike i zaposlene u više oštećenih privrednih društava, da je „Beograditelj rent“ solventno i likvidno privredno društvo i da će im robu koju isporuče platiti u celosti.

Pročitajte još:

Kao sredstvo obezbeđenja osumnjičeni su davali blanko overene menice, iako su preuzetu robu dalje prodali. Novac je, kako se sumnja, D. B podizao po osnovu fiktivnih gotovinskih računa, dok je račune „Beograditelj rent“ ostavljao bez novčanih sredstava i onemogućavao dobavljače da naplate dospela potraživanja.

Na opisani način oštećena su privredna društva za oko 52.611.000 dinara, za koji iznos su osumnjičeni sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar