Foto:shutterstock

Sud za maloletnike u nemačkom gradu Bilefeldu doneo je, prema pisanju nemačkih medija, iznenađujuću presudu u slučaju tinejdžera (16) poreklom iz Srbije, koji je ubo u srce muškarca (26) u školskom dvorištu.

Sud je oslobodio tinejdžera optužbe za ubistvo iz nehata, preneo je danas Bild. Umesto toga, srpski tinejdžer je osuđen na godinu dana uslovne kazne zbog učestvovanja u tuči.

Sudija veruje da je tinejdžer delovao u samoodbrani.

Do drame je došlo 6. maja 2022. godine. Tog dana došlo je do svađe među učenicima jedne opšte škole. Nekoliko njih sastalo se u ranim večernjim satima u dvorištu osnovne škole kako bi konačno rešili stvar. Iračanin (16) pozvao je brata na mobilni telefon i zatražio pomoć.

Kada je njegov brat (26) došao u školsko dvorište, situacija je postala još dramatičnija, a nemački Bild piše da se srpski mladić verovatno usetio ugroženo i zabrinuto.

Kada mu je odrasli brat protivnika prišao i podigao ruku, tinejdžer srpskog porekla ga je ubo nožem, i to pravo u srce.

Nakon toga je pobegao odatle, da bi se kasnije predao policiji zajedno sa svojim ocem.

Žrtva je preminula u školskom dvorištu, i iza sebe ostavila ženu koja je u tom trenutku bila u šestom mesecu trudnoće.

Slučaj se dva meseca vodio iza zatvorenih vrata. Suđenje je proteklo pod zaštitom policije zbog pretnji optuženom i njegovoj porodici.

Na kraju je sud za maloletnike doneo odluku da je optuženi srpski tinejdžer delovao u samoodbrani.

Nekoliko ljudi ga je guralo preko školskog dvorišta i na kraju ga saterali do same ograde. Tužilac je tražio šest godina zatvora za ubistvo iz nehata. Presuda još nije pravosnažna.

BONUS VIDEO: Zaplena droge u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare