Ilustracija Foto: N1

Viši sud u Beogradu danas je osudio četiri bivša službenika Ministarstva poljoprivrede zbog primanja mita na ukupnu kaznu zatvora od 6 godina i 11 meseci, dok su dvojica poljoprivredika osuđena na uslovne kazne zatvora zbog davanje mita.

Bivši direktor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat osuđen je na tri godine i šest meseci zatvora za produženo krivično delo primanje mita, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Takođe njemu je izrečena i mera zabrane vršenja poziva i dužnosti vezanih za poslove u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u trajanju od četiri godine.

Valentin Dražilov osuđen je na godinu i tri meseca zatvora za produženo krivično delo primanje mita, a na dve godine za isto delo osuđen je i bivši bankarski službenik Bora Živić.

Zbog pomaganja u primanju mita osuđena je bivša službenica u toj Upravi Dunja Vasić na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od četiri godine.

Poljoprivrednici Vladimir Heđi i Milenko Sikimić osuđeni su na uslovnu kažnu zatvora od po 10 meseci sa rokom provere od tri godine zbog davanje mita.

Bivši direktor i službenici uhapšeni su u decembru 2018. godine jer su od šest poljoprivrednika iz Vojvodine koji su podnosili zahteve za podsticaje u poljoprivredi Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede primali novac u određenom procentu od visine novčanog iznosa podsticaja.

Na taj način su od poljoprivrednika primili oko 1,6 miliona dinara, kako bi im omogućili da nakon formalno sprovedenog postupka dobiju novac za podsticaje.

Protiv presude stranke u ovom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Bonus video: Hapšenje zbog pljačke užičke pošte

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar