Borivoje Simović Foto:privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je objavljena presuda za ubistvo navijača Crvene zvezde Borivoja Simovića kojom su trojica optuženih mladića oslobođeni za krivično delo ubistvo, a osuđeni su na jedinstvenu kaznu od po 3 godine zatvora zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Simović je, da podsetimo, ubijen u junu 2020. godine u parku na Senjaku. Na njega je tada pucano iz najmanje dva pištolja, a koban je bio metak u leđa.,

Pročitajte još:

Zbog ubistva Simovića mesec dana kasnije uhapšeni su Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen koji su došli u policiju u pratnji advokatata, kada su i saslušani.

„Oni su osuđeni zbog prebijanja Simovićevog prijatelja dva dana pre njegovog ubistva što je kvalifikovano kao krivično delo nasilničko ponašanje i zbog nošenja oružja kobne većeri. Međutim, sud je obrazložio da se trojica okrivljenih oslobode krivice za ubistvo jer su delovali u nužnoj samoodbrani“, navodi izvor i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

„Oni su došli na mesto sastanka kada je Simović prvi otvorio vatru na njih, napad je bio planiran, oni su uspeli da izbegnu metak, uzvratili su i pogodili ga. Da bi neko bio oštećen u sudskom postupku mora da ima časne namere, a pokojnik nije imao već je išao sa tim da liši života okrivljene.

Povodom objavljene presude se oglasio i advokat Aleksandara Nikolića, Dalibor Katančević.

Borivoje Simović Foto:Privanta arhiva

„Presuda je očekivana jer se čak i u optužnici navodilo da su okrivljeni uzvratili vatru. Očekujem da će biti žalbe od strane tužilaštva, ali isto tako očekujem da će Apelacioni sud potvrditi ovu odluku, jer je to jedina moguća presuda u takvoj situaciji“, kaže Katančević, piše Kurir.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare