Foto: Privatna arhiva

Aleksandru Nikoliću, Igoru Vreviću i Milošu Mišljenu, optuženim za teško ubistvo Borvoja SImovića na Senjaku u Beogradu 25. juna 2020. godine, pritvor je zamenjen blažom merom, kućnim pritvorom, uz nanogicu. Tu odluku je sud, sa sudijom Slavicom Nikolić na čelu, na predlog branilaca okrivljenih, doneo 3. juna, na poslednjem glavnom pretresu.

Na tom glavnom pretresu nije se pojavio niko od porodice Simović, koji imaju status oštećenog. Ali, pojavili su se danas na groblju kraj groba ubijenog mladića. Okupilo se stotinak ljudi, članova porodice, rodbina i prijatelji, da obeleže godišnjicu tragičnog događaja koji im je promenio živote, a Borivojev ugasio zauvek.

Pročitajte još:

Do pucnjave u kojoj je stradao Simović došlo je uparku na Senjaku kada su se dotadašnji prijatelji posvađali, a na kraju i potegli oružje. Ispaljeno je nekoliko metaka, a jedno zrno je pogodilo Simovića. Utvrđeno je da je pogođen sa leđa.

Iako su se svi razbežali, policija je brzo ustanovila ko je sve učestvovao u pucnjavi, a tada osumnjičeni, Aleksandar Nikolić, Igor Vrević i Miloš Mišljen su se predali policiji nakon 30 dana i započeo je dug, a na momente i mučan sudski postupak. Iako se činilo da će sve ići brzo, ipak nije bilo tako, pa su na kraju optuženi za teško ubistvo i ublažena im je mera pritvora. Ali, kako su se oni našli van ćelija, porodica Simović je počela da strepi.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Još dok su optuženi bili u pritvoru, do porodice ubijenog Borivoja počele su da stižu poruke preko nekih zajedničkih poznanika, počela su da stižu upozorenja, koja su više ličila na pretnje. Pominjalo se da će svedoci, koji su teretili optužene, požaliti zbog svog iskaza, kao i da bi za okrivljeno sve moglo da bude sređeno“, kaže izvor blizak porodici ubijenog mladića.

A onda se dogodilo ono što su mislili da nije moguće, optuženi za teško ubistvo, dobili su nanogice, ono za šta se mislilo da su prazne priče i glasine, postala je realnost.

Vrević, Nikolić i Mišljen Foto:Facebook

„Pretnje su postale ozbiljne, policija je obaveštena o tome, dosta stvari koje su se dešavale u ovom slučaju su vrlo čudne. Prvo je u opticaju bila verzija koju je plasirala odbrana da je Borivoje sam sebi pucao u leđa. Kako je to moguće? Podsetilo me je na slučaj gardista iz Topčidera, kao da je neko hteo sve da zataška“, objašnjava sagovornik koji je insistirao na anonimnosti.

Inače, balističar Milan Kunjadić odbacio je mogućnost da je ubijeni mladić stradao od svog metka koji je sam ispalio i koji je potom rikošetirao i pogodio ga ispod levog pazuha.

Okrivljeni su se ponovo izjasnili o krivici  zbog izmene u sudskom veću i svi su ostali pri ranije datim iskazima. Odbili su da odgovaraju na pitanja zastupnika porodice Simović, advokata Borivoja Borovića.

„Odgovarao sam na njegova pitanja dok nije počeo da provocira“, rekao je Igor Vrević.

Igor Vrević Foto:Facebook

Tokom suđenja utvrđeno je da Simovića u parku na Senjaku pre dve godine, nije ubio hitac okrivljenog Aleksandra Nikolića.

Zanimljivo je da su mnogi svedoci tokom postupk menjali iskaz. Ono što su rekli u policijji i tužilaštvu tokom istrage, uglavnom su poricali na sudu i menjali priču, a mnogi od njih su rekli da se više ne sećaju šta se dogodilo kobne večeri, 25. juna 2020. godine.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za preprodaju droge u Subotici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar