Nikola Petrović, Katarina Petrović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Privatna arhiva

Policajka iz Valjeva Katarina Petrović, koja je uhapšena zbog sumnje da je odala informaciju koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova krilo, da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću na Dedinju, oslobođena je danas presudom Višeg suda u Valjevu. Njen advokat Branko Ivković kratko se oglasio povodom presude rekavši da je ovo pobeda nad nepravdom.

„Imam neizmernu čast da obavestim javnost da je pre samo nekoliko minuta Viši sud u Valjevu javno objavio presudu kojom je major policije Katarina Petrović iz Valjeva oslobođena od optužbe da je izvršila krivično delo iz čl. 98 st. 1 Zakona o tajnosti podataka! Nije ovo samo pobeda Katarine i njene porodice, nije samo pobeda pravde nad nepravdom, svetla nad tamom, ovo je pobeda jednog grada koji je prošlog leta ustao i rekao zlu – Mi vam ne damo naše ljude“, napisao je na svom Fejsbuk profilu advokat Branko Ivković, koji zastupa policajku.

Podsetimo, policajka Katarina Petrović hapšena je zbog zloupotrebe službenog položaja, nakon što je obnarodovala informacije o nesreći koju je skrivio kum predsednika Aleksandra Vučića, Nikola Petrović.

Pročitajte još:

Političarka Marinika Tepić je 18. juna 2023. na društvenim mrežama objavila dokument koji otkriva ono što je vlast htela da sakrije, da je kum predsednika države drogiran i pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povredio dve žene.

Ubrzo nakon toga kreće odmazda nad Katarinom Petrović. Ona je uhapšena 3. jula i zatim joj je određen pritvor iz kog je puštena nakon uznemirenja javnosti.

Ipak, ubrzo je puštena iz pritvora usled pritiska javnosti.

Foto: Nova

Podsećanja radi, u slučaju nesreće koju je izazvao Nikola Petrović gotovo da se ništa nije promenilo. Optužnice nema ni na vidiku, a Petrović čak nije ni zadržan u policiji jer je vozio pijan i drogiran.

VIDEO: Da li će afera Meklaren završiti u fioci?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare