Foto:shutterstock; Goran Srdanov/Nova.rs

Maratonski, ponovljeni dokazni postupak protiv novosadskog investitora Save Babića za duplu prodaju stanova konačno se privodi kraju.

Usaglašenim predlogom odbrane i tužilaštva, sud je prihvatio da se naredi novo dopunsko veštačenje, poslednje u nizu, nakon osnovnog nalaza pre 10 godina, piše Dnevnik.

U veoma obimnom predmetu je ostala samo još jedna oštećena da se ispita među njih nekoliko desetina, a njoj je dostava poziva u više navrata bila neuredna.

Njeno prisustvo će ovog puta sud pokušati da obezbedi preko naredbe policiji za potragu.

Pročitajte još:

Branilac okrivljenog, advokat Nenad Suvajdžić ukazao je juče da se situacija znatno izmenila jer su neki oštećeni namireni potpuno, a neki delimično, pa je stari nalaz rađen bez dovoljno dokumenata i novih podataka.

Na ročištu u septembru ispitano je nekoliko oštećenih, koji su već davali iskaze davne 2010. godine i nešto kasnije, a njih troje je izjavilo da nemaju više potraživanja od okrivljenih.

Na sledećem ročištu, 2. februara naredne godine, očekuje se iskaz poslednjeg svedoka, a potom sledi saslušanje veštaka za finansijsko-ekonomsku oblast i primedbe na nalaz. Posle toga, za očekivati je da u nastavku pretresa tužilaštvo precizira optužnicu pre iznošenja dugoočekivanih reči.

Okrivljeni je optužen da je pre desetak godina oštetio više desetina kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu. U jednoj fazi postupka spominjalo se sedamdesetak oštećenih i potraživanje od oko milion evra.

BONUS VIDEO: U Novom Sadu hapšenje ekoloških aktivista na Šodrošu: Aktivisti ostaju u kampu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar