Resnik pucnjava Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nemanja S. (30) teško je ranjen kada ga je nepoznati napadač upucao sa četiri hica iz vatrenog oružja u beogradskom naselju Resnik.

Nemanja S. (30) teško je ranjen nakon što ga je u sredu nepoznati napadač ranio hicima iz vatrenog oružja u leđa, noge i zadnjicu, i to ispred kuće njegove devojke Jelene Milovanović, zvane Kobra, inače bivše rijaliti učesnice.

Pucnjava se dogodila u beogradskom naselju Resnik kada se Nemanja S. dovezao kolima do kuće svoje izabranice.

Čekao u zasedi

– Kada je izlazio iz auta, napadač, koji ga je najverovatnije čekao u zasedi, otvorio je vatru. Izrešetao je Nemanju koji mu je bio okrenut leđima, a potom je u automobilu marke BMW pobegao. Pucnjava je odmah prijavljena policiji, a patrola je na auto-putu kod „Laste“ uočila sumnjivi BMW, kojim je upravljao M. D. U trenutku zaustavljanja, suvozač je izleteo iz kola, preskočio rampu na auto-putu i pobegao – kaže izvor iz istrage:

– Žrtva je pogođena sa četri ili pet hitaca u noge, leđa i zadnjicu i sumnja se da je na njega pucano kada se leđima okrenuo ka ulici, a licem ka kapiji koju je krenuo da otvori. Pošto je pogođen, on je pao i u lokvi krvi počeo da zapomaže i jauče. Tada je iz kuće izašla njegova devojka i pozvala Hitnu pomoć.

Istražitelji utvrđuju motiv pucnjave, a ranjeni mladić ima dosije i stari je znanac policije.

– Nemanja je navodno 10 godina bio u zatvoru i to zbog pokušaja ubistva, a početkom prošle godine je izašao na slobodu. Sumnja se da se tada povezao sa ozbiljnijim ljudima iz kriminalnog miljea, pa je izgleda došao i u sukob sa suprotstavljenom ekipom – kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da nije isključeno ni da se Nemanja našao usred sukoba za prevlast na narko-tržištu u beogradskom podzemlju.

Resnik pucnjava Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

– Drugi mogući motiv jesu neki raniji neraščišćeni računi vezani za taj pokušaj ubistva zbog kog je robijao – objašnjava naš sagovornik.

Žitelji Resnika ispričali su za Kurir da je Nemanja veoma problematičan mladić, a lepe reči nemaju ni za njegovu devojku Jelenu Kobru.

– Čuli smo da se odavno bavi prodajom narkotika, da je diler u kraju, i da često upadao u razne neprilike. I njegova devojka je problematična, a iz njenog dvorišta se često čuje buka i policija je svako malo kod njih, a raspituju se i kod suseda o njima – kaže jedan komšija, dok drugi dodaje:

Pročitajte još:

– Nemanju je izrešetao napadač, navodno dok je izlazio iz kola. Devojka sa kojom je Nemanja u dugoj vezi pozvala je policiju i Hitnu pomoć.

Traže BMW

Meštani navode i da je u sredu bilo opsadno stanje u njihovoj ulici.

– Policija je zatvorila celu ulicu, tražili su čaure, saobraćajne patrole su tražile i automobil BMW u kom je napadač pobegao. Čuli smo nekih sedam ili osam hitaca, a komšija je pogođen sa četri metka. Mislimo da je neko hteo da ga ubije i da to nije samo opomena. Da je bila opomena gađali bi ga u noge, a ne ovako, izrešetali ga po celom telu.

Kako saznajemo, na mestu pucnjave navodno ne postoje kamere za video-nadzor, što otežava potragu za osumnjičenim i njegovim pomagačem.

Nađeno zakopano oružje

Kako navodi izvor iz istrage, Nemanja S. i njegova devojka imali su problema i letos.

„Dok su bili u Grčkoj na moru, policiju u Srbiji je pozvala sestra Jelene Kobre i rekla da je Nemanja pretukao Jelenu u Grčkoj, ali i da on u svom dvorištu ima zakopano oružje. Policija je po toj prijavi otišla kod Nemanje S, na adresu i tamo su zaista pronašli zakopano oružje, tačnije tri pištolja i 300 metaka. Međutim, kada su se Nemanja i Jelena vratili s mora, Jelena je otišla u policiju i rekla da je to oružje zapravo njeno. Tada joj je napisana krivična prijava“, navodi izvor.

Četvrta pucnjava za mesec dana

Šta se to dešava u beogradskom podzemlju?

Ranjavanje u Resniku je četvrta pucnjava od početka meseca novembra u Beogradu. Naime, samo 13 dana ranije, 11. novembra, na Košutnjaku nepoznati napadač pucao je u obe noge Dejanu V. (47) ispred balona za mali fudbal. I dva dana pre toga desila se pucnjava, ali na Banovom Brdu. Tada ranjen Dejan G. (19) i to dok je u kolima čekao da se upali zeleno svetlo na semaforu. Četvrta pucnjava ovog meseca, dogodila se 1. novemra na Zvezdari kada je maskirani napadač ispalio nekoliko hitaca u Nikolu R. (29) i pogodio ga u stomak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar