Darko Šarić, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nišlija Miodrag Musić (41) osuđen je danas na 12 godina zatvora zbog ubistva venčanog kuma Aleksandra Dragišića, dok je njegov otac Goran (62) oslobođen.

Do krvavog obračuna došlo je 1. marta prošle godine, oko 23 sata, u stanu u kući u Ulici Nikole Kopernika u Nišu u kojoj su kao podstanari živeli Goran i Aleksandar. Potezanju noža i ubistvu prethodila je bizarna svađa i tuča zbog između Miodraga i Aleksandra oko toga da li Kinezi mogu da naprave motor „Harli Dejvidson“.

Više javno tužilaštvo u završnoj reči za Miodraga je tražilo deset a za njegovog oca devet godina zatvora.

Miodrag Musić je u završnoj reči, kao i tokom glavnog pretresa, negirao svoju krivicu.

„Nisam to uradio. Ja mogu da budem sve, ali ne ubica. Ne znam ko je to učinio, a da znam kaznio bi ga. Nikada u životu nisam napao nekog, nisam nasilan čovek. Jesam osuđivan, jesam se bio odao tabletama i još nekim drugim stvarima, jer sam bio slab i nisam mogao da podnesem bolest i smrt svog mlađeg brata“, istakao je Miodrag.

Međutim, osim brojnih dokaza sa mesta zločina Miodraga je teretio i otac, koji je potvrdio da je njegov sin izbo kuma.

Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Goran je takođe u završnoj reči negirao je krivicu za saučesništvo u zločinu.

„Nisam ni najmanje kriv za taj tragičan događaj. Od kada se dogodio razmišljam da li sam nekako mogao sprečim da se ne dogodi. Mnogo me je pogodila ta tragedija, a moj život je uništen, naročito što je Aleksandar stradao od ruke mog sina. Ja stvarno nisam kriv, to nikako nisam mogao da sprečim“, naglasio je Goran.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju i odbrana i Više javno tužilaštvo.

VIDEO: Hapšenje zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar