Foto: Nova.rs,

Da je navijač Crvene zvezde Lazar Vukićević bio slaba tačka klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nesumnjivo govori i činjenica da je pretrpeo monstruozno mučenje pre nego što je ubijen u vikendici u Ritopeku, takozvanoj "Klanici". Vukićevića su pripadnici klana najviše od svih žrtava mučili, a to je bio nalog vođa, koji su tražili da okrivljeni daju "102 odsto sebe".

Vukićević je ubijen 14. oktobra 2020. godine. Pripadnici klana su ga ubili zato što su mislili da je navodno vršio opservaciju Belivuka i Miljkovića.

Dok su se Belivuk i Miljković nalazili u Crnoj Gori, koristeći kriptovani telefon Mila Radulovića zvanog Kapetan, inače visoko pozicioniranog pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe s kojom je Vukićević sarađivao, namamili su ga na sastanak.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Vukićević je ubijen u vikendici u Ritopeku, dok su se vođe kriminalne grupe nalazile u Crnoj Gori. Miljković i Belivuk su tražili preko telefona da pripadnici grupe budu „posebno surovi prema njemu“ uz poruku:  “Neka pati najviše!”

„Ovoga puta dajte 102 odsto od sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila. Prenosite nam utiske, molim vas, znači, dajte nam malo da nahranimo ego. Ne preskačite sočne detalje“, napisao je Miljković optuženom Srđanu Laliću i tražio da mu šalju snimke i slike jezivog ubistva.

Lazar Vukićević Foto: Privatna arhiva

Vukićevića su namamili preko kriptovane poruke uz reči da je Belivuk otet i da ga treba likvidirati.

Nakon što su ga namamili u kuću u Ritopeku, Srđan Lalić mu je vrelom peglom prelazio preko tela, a klještama su mu čupali nokte. Draganić, Budimir Miloš, Đurić su mu stavili svi zajedno gumeno crevo u usta i u pustili vodu i ugušili, tj udavili.

Potom su isekli njegovo telo i samleli u mašini za mlevenje mesa, a zatim bacili u Dunav.

Pročitajte još:

Koliko su mrzeli Vukićevića najbolje govori činjenica da su i Nikolu Mitića mučili zbog njega.

Mitić je otet 10. avgusta 2020. godine, a potom je na svirep način likvidiran. Belivuk, Miljković i njihovi najbliži saradnici kobnog dana vršili su kontra-pratnju jer su mislili da ih članovi suparničkih grupa prate.

Nikola Mitić Foot:Nestali Srbija

Naočigled brojnih očevidaca osumnjičeni su Mitića oteli i ubacili u automobil, a potom odveli u takozvanu „bazu“, odnosno prostorije na Partizanovom stadionu. Njega su tamo najpre vezali, a potom tukli i terali da kaže ko ga je poslao. Tamo su Mitiću najpre odsekli prst na nozi.

Ko je Lazar Vukićević

Inače, Vukićević je javnosti poznat po napadu na Nikolu Vavića (27), brata tada vođe navijačke grupe „Alkatraz“ Aleksandra Vavića, u januaru 2017. godine kada je ovaj upucan u nogu ispred kluba na Terazijama, a u sukobu je ranjen i Miloš Nikolić.

Vukićević je u avgustu iste godine zaključio sporazum o priznanju navedenih krivičnih dela sa ovim tužilaštvom. Sud je prihvatio ovaj sporazum i Vukićević se ubrzo našao i iza rešetaka radi odsluženja kazne.

Takođe, njemu je 2019. godine postavili eksploziv ispod automobila. Automobil je bio u vlasništvu njegovog oca Milorada, a eksploziv je aktiviran u trenutno kada je Lazar izlazio iz dvorišta. Navodno, eksploziv bio nestručno postavljen, zbog čega je izbegao smrt.

BONUS VIDEO: „Marš majki“ Belivukovih žrtava – gosti Mara Halabrin i Sanja Mihajlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar