Požar Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Vatrogasne ekipe su za svega četiri minuta bile na adresi, ali nažalost nisu uspeli da spase živote mladića. U požaru su život izgubila dva muškarca još uvek nepoznatog identiteta, istakao Stojan Milovac, načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu.

„Vatrogasno-spasilačka brigada Novi Sad dobila je poziv u 8:57 minuta. Odmah nakon četiri minuta, u 9:01, vatrogasne ekipe su bile na mestu događaja. Vrata stana iz kojeg je dim izlazio bila su zaključana. Vrata su nasilno otvorena od strane spasilaca. Odmah su pronašli dva lica u prostoriji od 15 kvadrata i evakuisali ih van prostorije. Međutim, hitna medicinska pomoć je konstatovala smrt oba muškarca“, istakao je načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac u obraćanju medijima. On se osvrnuo na potencijalni uzrok ovog nesrećnog događaja:

Pročitajte još:

„Radi se o objektu koji je veoma star, nema armirane betonske ploče, ugrađena je loša elektična instalacija. Međutim, još nije utvrđen tačan uzrok požara, ali nadležne ekipe će to naknadno ispitati“, rečeno je.

Takođe, kako saznaju reporteri portala NS Uživo sa lica mesta, dva stradala muškarca nisu bili državljani Republike Srbije.

Dim iz jednog od stanova u potkrovlju zgrade je prvi primetio jedan od radnika firme za distavu i odmah je pozvao vatrogasce, koji su već nakon nekoliko minuta bili na adresi, prenosi Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar