Foto:Screenshot/Instagram/top_nasilju1

Ninoslav Spasić iz Surdulice, nekadašnji FIFA sudija i funkcioner Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, otac je mlađeg juniora Košarkaškog kluba Radnik S.S. (15) iz ovog mesta, kojeg je u utorak uveče nakon treninga, u svlačionici, jedan od saigrača, vršnjak, najpre verbalno napao, vređao, psovao mu članove porodice i oteo bočicu sa vodom, a potom gurnuo u zid i udarao pesnicama u glavu. Za portal Nova.rs govori o stanju svog sina, ali i motivi napada.

Dečak trenutno ne vidi dobro, oko mu je naduveno i modro, ima povredu gornje usne. Prema rečima Spasića, ima jake bolove, traume od udarca i ne može dobro da jede. Njega su drugovi iz kluba u utorak uveče u lošem stanju nekako doveli do zgrade, priseća se. Smogao je snage i ispričao šta se desilo, a roditelji su slučaj odmah prijavili policiji.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju su za naš portal potvrdili da je slučaj njima prijavila surdulička Policija, te da je naloženo da se prikupe sva potrebna obaveštenja od aktera događaja i drugih lica koja su prisustvovala i da se o svemu obavesti Centar za socijalni rad. Policija je sva lica saslušala 23. novembra, rečeno nam je u Tužilaštvu. Kako su dodali u jučerašnjem dopisu, jedno maloletno lice je zadobilo telesne povrede, „ali nije utvrđena težina istih“.

Pročitajte još:

Još jedan šok roditelja usledio je tokom saslušanja. Naime, prema rečima Spasića, policajac koji je uzimao izjave od njega i oca drugog dečaka, nakon što je video kako izgleda glava njegovog sina, pitao je oca dečaka koji ga je tukao kakve povrede ima njegovo dete.

„On je bez imalo srama odgovorio da njegovo dete ima povrede ruku od udarca, a njegov sin je na to dodao kako ga zaista boli ruka jer je silno udario mog sina“, zgrožen je on. Dodaje da bi „možda prećutao i ne bi tužio“, ali da nakon takvog komentara i stava neće odustati.

Pošto se radi o maloletnim igračima, trenerima nije dozvoljen boravak u prostorijama koje oni koriste nakon treninga, svlačionicama, a napad se tamo i dogodio. Kako kaže Spasić, napadač je njegovom sinu prišao sa zahtevom da mu da bocu sa vodom, koju mu je istrgao iz ruku. Nakon toga je počeo da ga vređa i gurnuo ga tako da je njegov sin udario glavom o zid. Potom ga je, kaže, krvnički udarao pesnicima u glavu, a dečak se nije branio.

Kako saznajemo, klub Radnik je suspendovao napadača na saigrača.

Spasić tvrdi da njegov sin od dečaka koji ga je u utorak uveče „krvnički udarao“, već neko vreme trpi verbalno nasilje.

„Nije prvi put da ga provocira, ismeva, vređa porodicu. I moju suprugu i mene je nazivao svakakvim imenima, nju ku**om, mene lopovom. Ne znam odakle toliko mržnje u detetu, deluje kao da je ljubomora u pitanju. Stalno ga je prozivao zbog nas, govorio da je preko veze u klubu. A to je besmislica, ovo je samo mali grad. Ja sam ranije bio fudbalski sudija i funkcioner FSRIS, a moja supruga je uspešna preduzetnica. Može da sinu priušti i nedavno mu je kupila novu loptu i patike, „džordanke“. I zbog toga ga je vređao…“, priča on.

Spasić je sa nama podelio sumnju da ovaj napad i ranije provokacije i uvrede imaju veze sa tim što je napadač sin njegovog političkog neistomišljenika.

„On je aktivista SNS-a, a ja sam na drugoj strani… Moram da priznam da sam sve više ubeđen da ta netrepeljivost prema mom detetu ima veze sa tim. Onakve krvničke povrede koje su mogle da dovedu do fatalnog ishoda, zbog neke ljubomore… A moj sin je 7-8 godina lečen od epilepsije… izlečen je, i sport mu je pomogao, ali smo sada opet u strahu“, kaže Spasić.

Ninoslav Spasić iz Surdulice sportskoj javnosti je poznat kao nekadašnji FIFA sudija i funkcioner FSRIS-a, a u oktobru ove godine je optužio predsednika Strukovne sudijske organizacije Dejana Delevića da je od njega tražio da namesti meč kvalifikacija za Ligu šampiona, odigranog u 2008. godini, kada je, kako je Spasić rekao za portal Južne vesti, Delević od njega u telefonskom razgovoru tražio da sudi po njegovim uputstvima jer se radi o visokoj kvoti na kladionicama.

Tokom februara 2022. godine, ovaj čovek „bez dlake na jeziku“ izbačen je iz fudbala na godinu dana, zbog prijave predsednika Sudijske komisije FSS-a Dejana Filipovića, jer je „komentarisao plate čelnih ljudi FSS-a“.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – uhapšeni Tutinci sa 100 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar