Foto: Shutterstock, MUP Srbije, Privatna arhiva

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik u slučaj Belivuk-Miljković, u više navrata tokom svog izlaganja pomenuo je ženu koja se na tajnoj aplikaciji Skaj upisivala pod pseudonimom "Big mama". Reč je o majci Ljubomira Lainovića, koji se vodi kao nestao, a za koga Lalić tvrdi da je glavni pucač klana.

Lalić je tokom iznošenja odbrane istakao da je Lainović navodno izvršio likvidaciju vođe Alkatraza Ljubomira Markovića Kiće, ali i da je učestvovao u ubistvima škaljaraca u Atini.

„Otišli smo u Atinu, tada nas je dočekao jedan mlađi momak koji nam je organizovao apartman. Tamo je boravilo dvadesetak pripadnika kavačkog klana, sa planom likvidacije (Igora) Dedovića, (Stevana) Stamatovića i (Alana) Kožara“, objasnio je Lalić i nastavio.

Pročitajte još:

„Prvog ili drugog januara odlazim, na zahtev Veljka i Marka, ponovo u Atinu, sam. Bio sam tamo nekoliko dana. Bio sam u aktivnom kontaktu sa Lainovićem. On je bio sa Brašnjevićem u Atini. Takođe sam bio na vezi sa dva kontakta – Karlos i Mason, a kako mi je predstavljeno to su bili (Slobodan) Kašćelan i (Radoje) Zvicer. Oko Božića je izbio problem, potuklli su se sa vlasnikom kafane i bili su uhapšeni“, ispričao je Lalić i dodao:

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

„Ostao sam sa njima u kontaktu, ispričali su mi kako su lično likvidirali Dedovića i Stamatovića i još neke detalje, kako su ih našli i pratili“, dodao je on.

O hapšenju Lainovića

Lalić je tokom odbrane istakao i da je Lainović u jednom trenutku uhapšen u Grčkoj, te da je tada stupio u kontakt s njima.

„Posredovao sam u komunikaciji između Zvicera i Lainovićeve majke i njegovog brata, koji su takođe koristili Skaj. Zvali su se „Big mama“ i „Solun“. Komunikacija je bila neophodna zbog koordinacije oko advokata. Posle nekoliko dana su pušteni, ja sam se oko 10. povukao iz Atine. Pušteni su iako su imali međunarodne poternice i rečeno mi je da je to plaćeno oko 100.000 evra“, ispričao je oktivljeni svedok.

Ljubomir Lainović Foto: Privatna arhiva

O Ljubomiru Lainoviću se već duži period ne zna ništa, a pojavljivali su se navodi da više nije živ. Ipak, ova informacija do danas nije zvanično potvrđena.

Lalić je tokom iznošenja odbrane tvrdio da je Lainović ubijen, te da je video fotografiju na kojoj je mrtav.

„Jedan dan na stadionu Miljković je od mene tražio da na fabrička podešavanja vratim Skaj aparate Lainovićevog brata i majke i da to opravdam tehničkim problemom. Rekao mi je da je Lainović svojeglav, da je umislio svašta, da može da bude opasan i da je možda prosleđivao materijal, koji može da ih ugrozi, majci i bratu. Pokazao mi je slike pokojnog Lainovića kog su likvidirali navodno članovi kavačkog klana. Razdvojili su Brašnjevića i Lainovića, a Lainovića su ubili hicem u glavu. Na slici se video Lainović naduvene glave, krvavog lica, isprebijan. Ležao je na travi dok su mu noge savijene u kolenima bilo u rupi iskopanoj u zemlji. Mene je to iznenadilo, imao sam visoko mišljenje o njemu, izvršio je dve drske likvidacije, bio je veoma koristan. Posle ubistva u Atini trebalo je da Lainoviću i Brašnjeviću da bude isplaćeno milion evra i Zvicer je doneo odluku da svoj četvorici učesnika bude isplaćeno 250.000 evra“, objasnio je Lalić.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Lalić je ispričao da je Lainovićeva majka nakon toga raspitivala o svom sinu, tvrdeći da duže nije čula nikakve povratne informacije o njemu.

Kako je ispričao Lalić, ona je čak dolazila i na stadion više puta, kako bi saznala neke novosti o svom detetu.

BONUS VIDEO: Suđenje Veljku Belivuku, pojedini okrivljeni stigli sa slobode

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar