Marko Miljković i Mirko Kojić Foto: Nova.rs, Printscreen/Tv Insajder

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal, počeo je danas sa iznošenjem odbrane u Specijalnom sudu u Beogradu, i tom prilikom govorio je o novim likvidacijama koje je, kako tvrdi, izvršio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Među njima je i ubistvo bivšeg policajca i vlasnika taksi udruženja Mirka Kojića Koje, koji se vodi kao nestao.

Lalić je tokom iznošenja odbrane detaljno opisao otmicu Kojića, ali i istakao da je on ubijen jer je predstavljao pretnju po vođu klana, Marka Milković.

„Miljković nas je krajem meseca okupio na stadionu – mene, braću Budimir, Nemanju Đurića (Tajson), Nemanju Simića i Lazara Ninkovića (Lucifer). Tu nam saopštava da njegov kum Mirko Kojić velika pretnja za njega i što zbog ubistva na šinama i zbog saznanja i učestvovanja u drugim likvidacijama, te da treba da mu pomognemo u otmici i likvidicaiji. Niko se nije protivio i ja sam pretpostavio da bi bilo štetno da ja regujem“, rekao je on na samom početku.

Pročitajte još:

Potom se osvrnuo na to kako je izgledala otmica.

„Za namamljivanje Kojića je bio zadužen Janković, namaljen je pričom da treba da opeserviraju neko lice. Za mesto otmice odabran je parking u Radničkoj ulici, jer je bio zamračen ima dosta rastinja i zato je bio pogodan. To veče po planu Miloš Budimir vozi moju „škodu“, ja sam na suvozačevom, zauzimamo mesto dijagonalno od mesta gde dolazi Kojić. Tog dana Marko Budimir i Miljković su dolazili „audijem a5″ bele boje, užičkih tablia, i ostavili na parkingu. To veče su došli belim kombijem koji je bio na stadionu inače ranije i koji su koristili navijači. Dolaze tim vozilom, parkiraju se u delu gde dolazi Kojić. Janković je trebalo peške da dolazi i to je trebalo da bude znak da se Kojić pozicionirao. Čekali smo 20ak minuta. Bilo je hladno. Dva puta je stanar izašao iz objekta jer smo bili sumnjivi. Imali smo rukavice, oko vrata smo imali policijske značke koje je obezbedio Miljković. Te značke su dugo stajale na stadionu. Ja sam izašao i rekao da sam policajcac i da radimo obijače vozila kako bi skino sumnju da ne bi čovek zvao policiju“, kazao je Lalić.

Srđan Lalić Foto: MUP Srbije

Istakao je da se otmica dogodila na parkingu u Radničkoj ulici.

„Na parking je pristigao mali gradski auto crvene boje „reno klio“ ili „dačija sandero“ i kako je parkiran u rikverc i niko ne izlazi iz vozila pa su pretpostavili da je Kojić. Ubrzo smo videli Jankovića kako izlazi. Lazin zadatak je bio da istrči i da, ako krene Interventna, da im privuče pažnju kako bi kupili vreme. Mi se škodom preprečujemo, iskačemo iz kola i ja dolazim sa vozačke strane. Miljković nam ga je predstavio kao opasnog čoveka. Pokušali smo da otvorimo vrata, on se zatvorio njima. Lupali smo rukama po staklu, on se posle par sekundi oključao. Ušao sam u vozilo, gledao da li ima oružje“, opisao je Lalić i dodao:

„Uz pomoć Nemanje Đurića sam mu stavio lisice na ruke. Majicu smo mu prebacili preko glave kako ne bi mogao da vidi šta se dešava. U tom momentu Miljković i Marko Budimir prilaze belim kombijem, otvaraju se vrata, Đurić i ja predajemo Simketu Kojića i on ga ubacuje unutra. Ceo taj događaj je ispratila žena, plava, starija, silom prilika je bila tu. Pokazao sam joj značku i ruku da sačeka.“

Mirko Kojić Foto: Printscreen/Tv Insajder

Istakao je da je za sve postojao i rezervni plan.

„Oni su krenuli, ženi sam rukom pokazao da može da nastavi. Seo sam u „škodu“ i krenuo za njima. Sustigao sam ih tek na auto putu. Funkcija „audija“ je bio čistač u slučaju kontrole. On je trebalo da privuče pažnju, a moja uloga, ako policija krene za nama, da izvršim sudar da ih onemogućim u pratnji kako bi kombiju dao vremena da oslobode Kojića, a da mu pre toga ubrizgaju cijanid u usta i neprimetno izbace iz kombija. Kod Miljkovića se nalazio mali špric sa cijanidom. To je bio rezervni plan“, rekao je Lalić.

Istakao je da je naknadno saznao da je Kojić likvidiran u Ritopeku.

„Detaljno su mi ispričali Miljković i Marko Budimir kako su Kojića ubili produžnim kablom. Prvo su pokušali da ubiju produžnim kablom, i to Simke. Produžni kabl je pukao, Miljković mu je rekao da nije lako ubiti čoveka, pa je Miljković uzeo ostatke kabla i na kraju mu slomio vrat. Uništili telo sekirom i skalpelom i to trajalo šest sati, pa su ga bacili u reku“, rekao je Lalić.

Podsetimo, Mirko Kojić se već neko vreme vodi kao nestao. Njemu se sudilo u slučaju za ubistvo na šinama, odnosno likvidaciju karatiste Vlastimira Miloševića, ali je poput Belivuka i Miljkovića pravosnažno oslobođen.

BONUS VIDEO: Belivuk optužuje vlast, a koga optužuju tabloidi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar