Foto: Privatna arhiva, Shutterstock, MUP

Svedok-okrivljeni Srđan Lalić izjavio je danas pred sudom da mu je Marko Miljković rekao da su "upecali" Ljubomira Markovića zvanog Kića. Istakao je da je u Markovića pucao Ljubomir Lainović, koji se vodi kao nestao, a za koga Lalić tvrdi da je takođe mrtav.

„Na utakmici na stadionu Čukarički jedna grupa navijača stajala je odvojeno i to je bio problem jer smo saznali da su imali u planu da nas napadnu. U danima posle utakmice zamoljen sam da pozajmim „škodu“ koju sam koristio i Miljković, Belivuk i braća Budimir su otišli na sastanak sa Dejanom Lazarevićem. Miljković mi je rekao „upecali smo Kiću“. Ja sam se najviše interesovao da li je izvršeno neko krivično delo mojim automobilom“, pojasnio je Srđan Lalić.

Pročitajte još:

Posle nekoliko dana ponovo se video sa Miljkovićem.

„Par dana kasnije Miljković mi je rekao da budem na nekom javnom mestu sa video nadzorom kako bi ostao trag da nisam povezan sa krivičnim delom. Na internetu sam video da je Marković likvidiran, a kasnije su mi detaljno pričali Lainović, braća Budimir i Miljković“, rekao je Lalić i dodao:

„Za to je bio angaživan Lainović. Dali su mu da obuče kaput jer ima specifičan hod i veći stomak. Parkirana unapred bila je „škoda superb“ i posle ubistva je odložio oružje u skrivenu pregradu u „škodi“, a potom ga je Miloš Budimir odvezao u štek stan. Auto je bio na mestu koje nisu pokrivale kamere. Par dana kasnije Budimir je angažovao neke momke da u jutarnjim časovima odvezu to vozilo“, rekao je Lalić.

Foto: Printscreen

Dodao je da se Lainović krio u stanu Ljubomira Markovića Kiće, kao i da ga je tamo obilazio. To Lainovića nije sprečilo da likvidira KIću, ali ni on nije mnogo bolje prošao.

„Otišli smo u Atinu, tada nas je dočekao jedan mlađi momak koji nam je organizovao apartman. Tamo je boravilo dvadesetak  pripadnika kavačkog klana, sa planom likvidacije (Igora) Dedovića, (Stevana) Stamatovića i (Alana) Kožara“, objasnio je Lalić i nastavio.

Ljubomir Lainović Foto: Privatna arhiva

„Prvog ili drugog januara odlazim, na zahtev Veljka i Marka, ponovo u Atinu, sam. Bio sam tamo nekoliko dana. Bio sam u aktivnom kontaktu sa Lainovićem. On je bio sa Brašnjevićem u Atini. Takođe sam bio na vezi sa dva kontakta – Karlos i Mason, kako mi je predstavljeno to su bili (Slobodan) Kašćelan i (Radoje) Zvicer. Oko Božića je izbio problem, potuklli su se sa vlasnikom kafane i bili su uhapšeni. Posredovao sam u komunikaciji između Zvicera i Lainovićeve majke i njegovog brata, koji su takođe koristili Skaj, zvali su se Big mama i Solun. Komunikacija je bila neophodna zbog koordinacije oko advokata. Posle nekoliko dana su pušteni, ja sam se oko 10. povukao iz Atine. Pušteni su iako su imali međunarodne poternice i rečeno mi je da je to plaćeno oko 100.000 evra“, ispričao je oktivljeni svedok.

Ljubomir Marković Kića Foto: Privatna arhiva

Naveo je da su mu naknadno detaljno opisali kako su likvidirali Dedovića i Stamatovića. Nekoliko meseci kasnije, Lainović i Brašnjević otišli su u Severnu Makedoniju, gde su ostali neko vreme, a odatle su, navodno, preko Kosova krenuli za Srbiju.

„Jedan dan na stadionu Miljković je od mene tražio da na fabrička podešavanja vratim Skaj aparate Lainovićevog brata i majke i da to opravdam tehničkim problemom. Rekao mi je da je Lainović svojeglav, da je umislio svašta, da može da bude opasan i da je možda prosleđivao materijal koji može da ih ugrozi majci i bratu. Pokazao mi je slike pokojnog Lainovića kog su likvidirali navodno članovi kavačkog klana. Razdvojili su Brašnjevića i Lainovića, a Lainovića su ubili hicem u glavu. Na slici se video Lainović naduvene glave, krvavog lica, isprebijan. Ležao je na travi dok su mu noge savijene u kolenima bilo u rupi iskopanoj u zemlji. Mene je to iznenadilo, imao sam visoko mišljenje o njemu, izvršio je dve drske likvidacije, bio je veoma koristan. Posle ubistva u Atini trebalo je da Lainoviću i Brašnjeviću da bude isplaćeno milion evra i Zvicer je doneo odluku da svoj četvorici učesnika bude isplaćeno 250.000 evra“, objasnio je Lalić.

Ilustracija Foto: Nemanja Jovanović

Inače, Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa navijačke grupe Partizana „Alkatraz“ ubijen je početkom novembra 2019. godine u Ulici Grčića Milenka, nakon što je izašao sa utakmice malog fudbala. Stajao je ispred balona kada mu je prišao mladić u kaputu, potegao oružje i počeo da puca. Kića, iako naoružan, počeo je da beži ka benzinskoj pumpi, ali ga je ubica pogodio sa nekoliko metaka i Marković je izdahnuo na licu mesta.

BONUS VIDEO: Hapšenje članova klana Veljka Belivuka na stadionu Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar