Foto:Facebook/Stojan Ilic, Nova.rs

Sudija za prethodni postupak je odredila pritvor do 30 dana osumnjičenom da je ubio devojčicu u Ripnju i ranio još tri osobe, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i jer je za delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti. Osumnjičeni priznao da je počinio zločin.

Muškarac osumnjičen da je ubio devojčicu u Ripnju i pokušao da ubije tri člana njene porodice, priznao je danas u tužilaštvu da je počinio zločine koji mu se stavljaju na teret.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan S. I. (37), zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio 16-godišnju devojčicu u Ripnju, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice, saopštilo je Tužilaštvo.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti i detaljno izneo svoju odbranu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je S. I. u ponedeljak iz porodične kuće devojčice kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, S. I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju. Naneo joj je teške telesne povrede, od kojih je devojčica kasnije preminula.

Nakon izvršenja krivičnog dela, osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku, nakon čega je napustio lice mesta, uz pretnju da će se vratiti.

***

BONUS VIDEO: Deda ubijene devojčice iz Ripnja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar