Momir zamerao Milu i uvoz banana: Da li se i tada brodovima uvozilo nešto drugo

Hronika 29. avg. 202115:31
Podeli:
Momir Bulatović i Milo Đukanović, Milo Djukanović,
Momir Bulatović i Milo Đukanović Foto: EPA/SRDJAN SUKI/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Ako potrošite 50 miliona dolara za uvoz banana onda to mora da bude veoma ozbiljna stvar", rekao je Momir Bulatović pre 24 godine u TV duelu sa tada političkim rivalom Milom Đukanovićem.

Naime, portal In4s.net objavio je deo duela između tadašnjih crnogorskih lidera koji su bili u sukobu.

„Ako potrošite 50 miliona dolara za uvoz banana onda to mora da bude veoma ozbiljna stvar“, konstatovao je Bulatović a onda je Đukanović, pomalo zbunjeno, odgovorio:

„Kakve ja veze sa tim imam, koliko je uvezeno pomorandži i banana, pet para, pravo da vam kažem za to ne dajem“.

Nekadašnjem saborcu, Đukanović je u julu 1997. godine zamerao veze sa Slobodanom Miloševićem, optužujući ga da gura zemlju unazad, dok je Bulatović optuživao Đukanovića za lično bogaćenje i krivio za kriminalizaciju zemlje.

Crnogorski mediji podsetili su na ovaj TV duel u jeku najveće zaplene kokaina u Crnoj Gori, gde je u magacinu u Zeti zaplenjeno 1.400 paketa sa skoro 1.400 kilograma kokaina, sakrivenog u tovaru banana.

Rekordna zaplena kokaina, vrednog oko 100 miliona evra, dogodila se pre nekoliko dana, kada je u Crnu Goru, preko luke Bar, ušao brod Čarlot. Carinici su kokain uočili još u Baru, ali su u dogovoru sa policijom pustili da kamionima stigne na odredište kako bi se otkrilo kome pripada i onda je sprovedena akcija zaplene.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar