Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dogodila se 6. marta, u Užičkoj ulici na Dedinju. On je tada skupocenim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio i udario u vozilo u kojem su bile dve žene. Upravo portal Nova.rs izvestio je javnost o nesreći na Dedinju, a Petroviću, iako je vozio pijan i drogiran, nije određeno čak ni policijsko zadržavanje do 48 sati nakon udesa.

Ovu, kao i mnoge druge priče, možete pronaći u rubrici EKSKLUZIVNO.

Šta je rubrika ekskluzivno?

Nastala iz potrebe da priče koje menjaju Srbiju – bilo da su u pitanju najznačajniji društveni procesi ili afere vlasti – ne padnu u zaborav, Nova.rs otvorila je početkom avgusta novu rubriku na našem portalu – EKSKLUZIVNO. Čitajte i podsetite se najvažnijih priča koje je portal Nova.rs objavio od februara 2020. godine, kada smo krenuli „lajv“: od optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića, preko nacrta Francusko-nemačkog sporazuma i tajnog ugovora sa Norvežanima, do potresnih snimaka iz Doljevca i rudnika Soko.

***

Nesreća na Dedinju od samom početka obavijena je velom misterije. Reporteri Nova.rs su po dolasku na teren na licu mesta zatekli vozilo AMSS-a, kao i vozilo JKP Parking servis, te dva policijska automobila na licu mesta. Za to vreme, kamera našeg aparata usnimila je i Nikolu Petrovića, koji je sve vreme bio u policijskom vozilu sa kapuljačom na glavi.

Sa „meklarena“ su odmah skinute tablice, a jedan od policajaca je ekipu našeg portala čak upitao i kako smo saznali za nesreću i šta mi radimo tu.

O nesreći se nadležni nisu oglasili, a iz MUP Srbije samo su kratko potvrdili da je došlo do nesreće, bez iznošenja ikakvih detalja. Tužilaštvo se tek narednog dana oglasilo i to nakon pisanja medija i slanja zahteva.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Tada je saopšteno i da se protiv Vučićevog kuma podnese krivična prijava za ugrožanje javnog saobraćaja. Ova krivična prijava se čekala puna dva meseca da bi na kraju konačno bila dostavljena tužilaštva.

I pored upornih pitanja novinara Nova.rs nadležnim institucijama, o tome da li je Vučićev kum bio pijan i drogiran u trenutku nesreće, odgovor nikad nije stigao. Sa druge strane, javnost je o tome izvestila opoziciona političarka Marinika Tepić, koja je objavila na svom Tviter nalogu izveštaj o nesreći na osnovu koga se vidi da je Petrović bio pozitivan na alkohol i drogu.

Marinika Tepić Skupština Srbije Foto:FoNet/Ana Paunković

Ostaće otvoreno pitanje zbog čega Petroviću nije čak određeno ni policijsko zadržavanje do 48 sati, ako je već u trenutku nesreće bio pozitivan na drogu i alkohol.

Sa druge strane, ne treba zaboraviti ni da je zbog celog slučaja nesreće na Dedinju uhapšena policajka iz Valjeva Katarina Petrović zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

Njoj se na teret stavlja da je odala informaciju od nesumnjiivog javnog značaja koju je MUP krio – da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su povređene dve žene, te da je potom izveštaj dostavila Mariniki Tepić.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Petrovićevoj je čak određen i pritvor, međutim, usled pritisaka javnost, on je pušten na slobodu.

Podsetimo, Vučićev kum u trenutku nesreća nalazio se za volanom automobila od 300.000 evra. Sa njim u kolima bio i poznati kuvar i veliki prijatelj predsednika Aleksandra Vučića, Tomaž Kavčič.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, Nikola Petrović je nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“.

On od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar