Potraga, reka Sava, policija, rečna policija, čišćenje reke, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Više od mesec dana je prošlo otkako je iz Dunava kod Kostolca pronađen deo tela nepoznatog muškarca, a nadležni još nisu utvrdili njegov identitet, uprkos tome što se već prvih dana naširoko spekulisalo da je reč o žrtvi klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kako portal "Nova.rs" saznaje, urađena je obdukcija, ali identitet muškarca još nije poznat, kao ni to da li je smrt nastupila nasilnim putem.

Deo tela nepoznatog muškarca, donji ekstremiteti i donji deo trupa, nađeni su u prvim danima marta u Dunavu kod Kostolca, kod crpne stanice Pepelište. Kako je telo bilo u fazi raspadanja, u prvom trenutku je bilo teško čak odrediti da li je reč o muškarcu ili ženi, ali je ubrzo na osnovu obuće i drugih karakteristika ustanovljeno da je reč o muškoj osobi i da je telo u vodi najverovatnije više od pola godine.

Kako smo saznali iz Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, identitet pronađenog tela još uvek nije otkriven iako je urađena obdukcija.

„Obdukcija jeste završena, ali kako je pronađen samo donji deo trupa, tužilaštvo je poslalo nalog Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku, radi detaljnijih analiza kako bi se utvrdio uzrok smrti, kao i DNK, ali analize još uvek nisu dostavljene, iako je prošao rok“, rečeno nam je u Višem tužilaštvu u Požarevcu.

Pročitajte još:

Nije poznato zbog čega kasne analize, s obzirom da je rok dostavljanja prošao pre nekoliko dana. Najverovatnije je otkrivanje DNK otežano, usled okolnosti u kojima je pronađeno telo, koje je bilo praktično u fazi raspadanja.

U medijima se spekulisalo da bi pronađeni muškarac mogao da bude Jovo Kecman, fitnes instruktor iz Beograda za koga se sumnja da je žrtva klana Belivuk-Miljković. Kecmanu se svaki trag izgubio 24. septembra 2020. u Malom Mokrom Lugu u Beogradu. Vlasnik teretane iz Beograda našao se na spisku nestalih, za koje se sumnja da su žrtve klana uhapšenih Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Foto: Nestali Srbija

Zbog navoda iz optužnice u kojima se opisuje na koji način je klan Belivuk-Miljković ubijao svoje žrtve i otkrivaju detalji da su ubijeni završavali uglavnom u reci, a kako je kuća u Ritopeku okarakterisana kao „klanica“, ova teza bi mogla da ima utemeljenje.

Otac Jova Kecmana, Mile, ispričao je ranije da je speman da prihvati istinu, ma kakva ona bila.

„Želim da prestane ova agonija, sina mi nema već skoro dve godine. Ne znam čije je telo nađeno u Dunavu kod Kostolca, ali voleo bih da nađem mog Jovu živog ili mrtvog, a ako je mrtav da mogu da ga sahranim kako dolikuje, pa da umrem u miru“, rekao je nedavno otac Jove Kecmana za beogradske medije.

Podsetimo, odmah po završetku obdukcije u medijima su se pojavile informacije da je u pitanju mišićavi muškarac krupnije građe, čije je telo bilo u vodi minimum šest meseci, te se odbacila mogućnost da je u pitanju nestali Splićanin Matej Periš, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine.

Nedavno je pronađeno još jedno telo, iz reke Save na Novom beogradu je izvuučeno beživotno telo nepoznate osobe. Takođe, nisu poznate informacije da li je u pitanju muškarac ili žena, kao ni uzrok smrti.

BONUS VIDEO: Pronađeno telo čoveka u Nišavi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar