Foto: Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia. Privatna arhiva, Shutterstock

Motiv ubistva Gorana Mihajlovića, mladića koji je označen prvom žrtvom klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, mogao bi da se krije u poslovima kojima se bavila porodica njegove supruge. Na tržištu narkotika u Beogradu, kojim je Belivuk planirao da zagospodari, a po svemu sudeći je u velikoj meri to i uspeo, do hapšenja je bio prisutan i uticajan njegov tast Nenad Stanković zvani Čoki, koji je osuđen zbog proizvodnje sintetičkih droga, a na njegov "biznis" oko je bacio Belivukov klan.

Mihajlović je nestao aprila 2019. godine pod sumnjivim okolnostima, a još u to vreme bio je poznat u kriminalnim krugovima kao osoba koja se bavi ilegalnim poslovima, tačnije trgovinom narkotika, što se moglo naslutiti i po njegovom načinu života, imajući u vidu da je, recimo, vozio skupoceni „porše“. Njegova otmica, a kasnije i ubistvo, rasvetljeni su u velikoj meri nakon što je svedok okrivljeni Nikola Spasojević do detalja ispričao sve o zločinu i objasnio kakvu je ulogu u njemu i sam imao.

Goran Mihajlović
Goran Mihajlović Foto: Privatna arhiva

Spasojević je ispričao da je 1. aprila 2019. došao u vikendicu u Ritopeku na Belivukov poziv kako bi pričuvao jednog momka do ujutru, pošto su on i Miljković morali da idu. Kada je ušao u tajni bunker ugledao je mladića kako leži vezan na ćebetu i raširenom najlonu. U tom trenutku, Spasojević nije znao o kome je reč, a kada je pokušao da započne razgovor, Mihajlović je rekao da ne mogu da pričaju jer su mu Veljko i Marko rekli da će ga pustiti ujutru ako bude ćutao. Ipak, rekao mu je da ima 21 godinu, da se bavi prodajom narkotika i da ima ćerku. Kao razlog zbog kog se našao u kući strave u Ritopeku naveo je da su ga drugovi namestili.

Proizvodnja droge kao porodični biznis

Upravo ti narkotici, ispostaviće se kasnije, jedan su od mogućih motiva surovog ubistva Mihajlovića. Naime, kako Nova.rs nezvanično saznaje, porodica Mihajlovićeve supruge i sama je ogrezla u kriminal. Njegov tast Nenad Stanković zvani Čoki uhapšen je 2017. godine u Resniku. Tada su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala otkrili laboratoriju ekstazija u kojoj su pronašli 52 kilograma ove droge, zajedno sa 80 kilograma mase potrebne za proizvodnju. Da slučaj bude još bizarniji, Čoki je uhapšen sa ćerkom Tijanom ali i drugim saradnicima.

Foto:Nova.rs

Četiri dana nakon što je uhapšen Veljko Belivuk, Čokiju, njegovoj ćerki i saradnicima je presuđeno – otac je osuđen na 11 i po, a ćerka na devet godina, dok su saradnici, među kojima je i dečko Čokijeve ćerke Tijane, dobili po tri i po godine. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, Stanković još nije otišao na izdržavanje kazne.

„Postoje izvesne okolnosti koje ukazuju na to da je Stankovićev posao sa narkoticima pratkično nasledio Mihajlović, a da je, dok su Stankovići bili u pritvoru, Mihajlovićeva uloga bila da obavlja poslove u njihovom odsustvu. Reč je o porodici koja se duži niz godina bavi kriminalom, a Stanković je ranije hapšen i u inostranstvu“, navodi izvor našeg portala upoznat sa slučajem.

Veljko Belivuk hapšenje
Veljko Belivuk Foto: Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

Upravo tu mašinu za proizvodnju ekstazija, kaže, primetila je i Mihajlovićeva supruga kada je na televiziji gledala snimke zabeležene u „kući strave“ u Ritopeku, na osnovu čega je mogla naslutiti da je Mihajlović ubijen upravo za račun Belivukove grupe.

Inte

Spaljen u Surduku, pa bačen u Dunav

Prema do sada poznatim informacijama, Mihajlović je ubijen 2. aprila, a veruje se da je bio otrovan. Potom su njegovo telo umotali i spakovali u kamion, kako bi ga transportovali na plac kuće u Surduku. Tamo su napravli lomaču od starih automobilskih guma, ćumura i drveća, upalili je, a telo stavili među gume. Nesagorele delove tela je potom okrivljeni Belivuk usitnio macolom, a zatim su ih stavili u džak i odvezli do Pupinovog mosta i bacili u Dunav.

Bonus video: Majka žrtve Belivukovog klana ne zna ništa o sinu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar