Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Supruga Gorana Mihajlovića, Katarina Stanković, otkrila je tužiocu da je njena sestra Tijana, koja je zbog droge 2017. godine uhapšena sa svojim ocem Nenadom Stankovićem Čokijem, u pritvoru Centralnog zatvora boravila istovremeno kada i Marko Miljković, da su se družili i da mu je, da slučaj bude bizarniji, prala veš, otkrio je nedeljnik "Vreme". Mihajlović je, podsećanja radi, prema do sada poznatim informacijama prva žrtva klana Belivuk-Miljković.

Nedeljnik „Vreme“ objavio je da je Goran Mihajlović, mladić koji slovi za prvu žrtvu klana Belivuk – Miljković u vreme njegovog nestanka, koji je kasnije dobio tragičan epilog, bio na tajnim merama nadzora Specijalne službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije i otvorio novo u nizu pitanja bez odgovora – kako je moguće da drže čoveka “na merama” i ne primete da ga nema čitave sedmice?

Goran Mihajlović
Goran Mihajlović Foto: Privatna arhiva

Porodica nesatlog Mihajlovića prijavila je njegov nestanak videvši da se ne vraća ni sedam dana otkako mu se izgubio trag. Praktično privatnom istragom došli su da snimaka sa nadzornih kamera na kojima se vidi kako se Mihajlović sastaje sa a izvesnim Ninom Šuntićem, koji je Mihajloviću dugovao oko 70 hiljada evra, i da je ušao u njegov „smart“.

Negde oko 16:30 sati, tog 1. aprila, kamera je zabeležila Nina Šuntića i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava vozilo nestalog Gorana i odvozi ga na Novi Beograd. Gotovo istovremeno, Mihajlović više nije bio dostupan na telefonu.

Tragovi vode do Filipa Golubovića i inspektora Stolića

Čitavim slučajem konačno počinju da se bave i inspektori za ubistva. Ubrzo ih tragovi odvode do crnogorskog državljanina, kog mediji označavaju kao pripadnika kavačkog klana – Filipa Golubovića. Prema sudskim spisima, u momentu hapšenja u jednom džepu je držao pištolj, u drugom desetine grama kokaina spremnog za prodaju. U skloništu Golubovića pronađeno je nekoliko lažnih pasoša i bomba spremna da bude postavljena pod nečiji auto, navodi Vreme.

Suđenje inspektoru Božidaru Stoliću Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

U tom momentu, policijski šefovi naprasno izdaju naredbu da čitav slučaj preuzima SBPOK. Ista ona ekipa koja nije primetila da im je nestao Mihajlović dok su ga tajno nadzirali, ista ona ekipa u kojoj je radio i inspektor Božidar Stolić, koji je u junu 2021. godine, kada su vođe klana Belivuk i Miljković već bile iza rešetaka, uhapšen i to zbog sumnje da sarađuje sa kavačkim klanom, navodi se u tekstu ovog nedeljnika.

Zajedno sa inspektorom Stolićem tada je uhapšen glavom i bradom i Filip Golubović. Tužilaštvo sumnja da je inspektor SBPOK-a preko Golubovića klanu Velje Nevolje i Radoja Zvicera za novac dostavljao podatke iz istrage, navodi Vreme. A gotovo sve svedoke i članove porodice nestalog Gorana Mihajlovića saslušavao je redovno, niko drugi do, inspektor Stolić.

Iskaz svedoka saradnika

Svedok A. N. rekao je tužiocima da mu je, kada je Goran nestao, baš Filip Golubović doneo telefon sa „Skaj“ aplikacijom za tajno dopisivanje. Inače, veče pre nestanka Golubović je Goranu dostavio 30 kilograma marihuane koju je trebalo da proda, navodi se u tekstu. Svedok je mislio da se dopisuje sa svojim drugom, međutim istraga je utvrdila da je Mihajlović tada već bio zarobljen i mučen u kući u Ritopeku i da mu je umesto njega verovatno pisao Marko Miljković.

Tako je svedoku A. N, putem poruka, naređeno da onih 30 kilograma marihuane, arsenal oružja, ukraden automobil i mašinu za proizvodnju ekstazija, odveze u Ustaničku ulicu i sve ostavi, a ključ od auta da stavi na jedan od točkova. Mihajlovićev drug je tužiocima rekao i da je u jednom momentu posumnjao da je Mihajlović otet, zbog rečnika koji je koristio i jer je postavljao čudne zahteve i govorio da mora da se sakrije od policije.

Ubrzo su poruke sa „Skaja“ prestale da stižu. Istragom, kao i svedočenjem svedoka saradnika, ali i fotografijama žrtve, utvrđeno je da je Mihajlović otet, da je u kući strave u Ritopeku mučen i otrovan, te da je njegovo telo zapaljeno u Surduku, a ostaci bačeni u Dunav, navodi Vreme.

Bizarne veze

Da ga je ubio Belivukov klan najpre je posumnjala vanbračna supruga Gorana Mihajlovića kada je na televiziji videla snimak tajne prostorije u Ritopeku. U sobi za ubistva nalazila se i mašina za pravljenje ekstazija. Ona mašina koju je, sa Skaj telefona žrtve, Miljković tražio od Goranovog druga.

Ritopek kuća, Veljko Belivuk, Velja Nevolja kombo
Foto: Nova.rs, Printscreen

Ispostaviće se da je ta mašina, zapravo deo porodičnog biznisa Mihajlovićeve supruge Katarine Stanković. Naime, Goranov tast Nenad Stanković zvani Čoki uhapšen je 2017. godine u Resniku. Tada su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala otkrili laboratoriju ekstazija, a u njoj i pomenutu mašinu.

Da slučaj bude još bizarniji, Čoki je uhapšen sa ćerkom Tijanom. Te 2017. godine, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića, uhapšen je, zajedno sa Belivukom, i Marko Miljković. Tužioci su nedavno saznali, od supruge ubijenog Gorana Mihajlovića, da su se Miljković i njena sestra Tijana tada združili u pritvoru CZ-a. Kako je Katarina tužiocima rekla, njena sestra mu je čak prala veš, navodi Vreme.

Bonus video: Veze između kavčana i grupe Velje Nevolje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare