Zoran Lazović. Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnom tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije. Lazović se godinama unazad dovodi u vezu s ozloglašenim "kavačkim klanom", a reč je o sinu Zorana Lazovića, bivšeg funkcionera crnogorske Agencije za bezbednost.

Zoran Lazović je bio pomoćnik predsednika Crne Gore za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala, a razrešen je tek kada su se pobunili ne samo politički protivnici, već i nevladin sektor.

Od rukovodećih funkcija 1991. godine bio je komandant diverzantske jedinice vojske na dubrovačkom ratištu ali potom prelazi u policiju gde postaje šef jedinice za specijalne zadatke i antiterorističke jedinice MUP Crne Gore. Posle policije prelazi u tajnu službu, postaje glavni čovek Agencije za nacionalnu bezbjednost, odakle je otišao u penziju. Ipak, vratio se ponovo, ovog puta kao pomoćnik direktora policije Crne Gore, Veselina Veljkovića.

Pročitajte još:

Ipak, godinama unazad dovođen je u vezu s kriminalcima. Pa tako kada su se pojavili snimci sa slave Radoja Zvicera, šefa kavačkog klana, na kome su uvaženi gosti iz Srbije, optuženi kriminalci Veljko Belivuk i Marko Miljković, govorkalo se da je slavlju prisustvovao i Lazović.

Kako je naš portal ranije pisao, veze Zorana Lazovića sa „bezbednosno interesantnim osobama“, nisu od skora, pa je zapaženo i njegovo prisustvo na svadbi Safeta Kalića, koji je dovođen u vezu sa švercom cigareta, pranjem novca, ali i preprodajom heroina.

Sa druge strane, dovođen je u vezu s klanom Belivuk. Kada su Veljko Belivuk i Marko Miljković doputovali u Crnu Goru, iako im je bio zabranjen ulazak kao bezbednosno interesantnim osobama koje mogu predstavljati opasnost po bezbednost te zemlje, ispostavilo se da je ta mera povučena. Zbog toga je saslušan i Zoran Lazović.

Ipak, ispostavilo se da Zoran nije povukao tu meru, ali da jedan drugi Lazović jeste. I to njegov sin, Petar Lazović, koga je EUROPOL označio kao policajca koji saađuje sa kavačkim klanom.

Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Petar Lazović je razmenio više od 14.000 poruka sa članovima ove kriminalne grupe preko Skaj aplikacije, gde mu je šifrovano ime bilo Junior i Komandos, a podatke o ovome objavio je crnogorski portal Libertas, pozivajući se na dokumenta EUROPOL-a.

Kada se uzme u obzir da je on sin Zorana Lazovića, koji je stvarno bio komandos pre 30 godina, ovi kriptovani nadimci dosta govore.

Podsetimo, kako prenose crnogorski mediji, Petar Lazović je danas priveden.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar