David Knežević i Ana Knežević Foto:Broward County Sheriff; privatna arhiva; shutterstock

U danu kada je Amerikanka kolumbijskog porekla Ana Knežević Henao nestala u Madridu, njen bivši suprug, srpsko-američki biznismen David Knežević, poprskao je sprejem sigurnosnu kameru zgrade u kojoj je stanovala, ušao i sat vremena kasnije izašao, noseći u rukama jedan kofer. Tih sat vremena su sad predmeti istrage policije koja pokušava da utvrdi šta joj se dogodilo.

Policija i FBI i dalje istražuju šta se dogodilo sa Anom Knežević Henao početkom februara, kada je nestala bez traga iz stana u kom je privremeno živela u Madridu, gde se sklonila nakon burnog razvoda od Kneževića. Do sada je utvrđeno da je kobnog dana, iako je prethodno negirao, Knežević viđen kod te zgrade, a jedan prodavac ispričao je policiji da je tog dana prodao jednom muškarcu koji liči na Kneževića, sprej i lepljive trake.

Ana Knežević Foto:privatna arhiva

Ispostavilo se da su sprej i trake Kneževiću trebale da bi prešarao sigurnosnu kameru na ulazu u zgradu, a trake kako bi oblepio ulaz, da niko ne bi mogao da uđe. Ipak nije računao na kameru ispred lifta, koja ga je usnimila kako sat vremena ranije ulazu i zgradu, a onda iz nje izlazi sa koferom u ruci. Šta se tih sat vremena događalo u stanu nestale Ane, nije pozanto, a policija po svemu sudeći nastavlja istragu u tom pravcu.

Po dolasku na lice mesta policija je utvrdila da u Aninom stanu nema tragova premetačine niti je bilo tragova provale. Nisu nedostajale ni vredne stvari, osim njenog telefona, tableta i punjača, niti su unutra pronađeni tragovi koji bi ukazivali da se dogodio bilo kakav zločin, napad ili slično. Zato će otkrivanjem tih sat vremena policija imati potpun uvid u to šta joj se dogodilo.

Dokazi

Policija je do sada otkrila da je Knežević u danu Aninog nestanka došao u Madrid automobilom koji je iznajmio u Beogradu, na koji je stavio registarske oznake ukradene u Španiji. Takođe, utvrđeno je i da je jednu zaposlenu u svojoj firmi naterao da pozove osiguravajuću kuću i otkaže tri polise osiguranja koje su vezane za njihovu firmu u SAD. Policija je otkrila da se broj sa kog je pozvano vodi upravo na Kneževića.

Ana Knežević (40) koja je misteriozno nestala u Madridu i kojoj se 2. februara gubi svaki trag Foto: Društvene mreže

Osim toga, policiji se obratila i jedna Kolubijka, koja je Davida upoznala preko jedne aplikacije za upoznavanje u oktobru. Ispričao joj je kako mu je potrebno da mu prevede dve poruke na „savršen kolumbijski“. Te poruke stigle su u danu Aninog nestanka na brojeve njenih prijatelja u SAD, što su odmah protumačili kao da se nešto dogodilo.

Podsetimo, Ana i David Knežević prošli su kroz burnu rastavu, a u središtu razvoda našla se njihova imovina vredna preko 15 miliona dolara. Pored toga, poseduju tri kuće na Floridi, od kojih jedna vredi preko 900.000 dolara.

Bonus video: Dejan Urošević – očevidac nesreće u Kuršumliji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare