Foto: MzL, Privatna arhiva/Facebook

Miroslav M. (55) koji je priveden zbog sumnje da je juče ujutru u centru Pirota ubio svoju bivšu partnerku Sanju M. (47) odranije je poznat policiji po nasilničkom ponašanju, a kako je potvrđeno za portal Nova.rs, samo ga je Sanja dva puta prijavila za proganjanje. Nesrećnu ženu je Miroslav M. i kobnog jutra pratio do piljare na Trgu oslobođenja, da bi izvadio pištolj i pucao joj u glavu s leđa.

U trenutku kada je počinjeno stravično ubistvo Sanje M. (47), njenom dželatu Miroslavu M. sudilo se upravo zbog proganjanja. Kako su očevici ovog događaja ispričali za naš portal, Miroslav M. ju je i kobnog jutra pratio kroz centar Pirota.

Foto:privatna arhiva facebook

Da li je Sanja znala da joj je za petama, u ovom trenutku nije poznato, ali kako smo uspeli da rekonstruišemo na osnovu reči svedoka, Sanja je pričala telefonom i u trenutku kada je zastala kod tezge sa voćem kako bi odabrala šta će kupiti, Miroslav joj je prišao sa leđa, izvadio pištolj i ispalio joj smrtonosni hitac u glavu.

Nesrećna žena je pala kao pokošena, u prodavnici je nastao opšti metež koji je Miroslav iskoristio i otišao sa lica mesta. Ubrzo su na lice mesta stigli Hitna pomoć i policija, ali za nesrećnu Sanju je nažalost već bilo kasno. U međuvremenu, Miroslav M. je hladnokrvno odšetao do policijske stanice i ispričao šta je uradio. Policajcima je predao i pištolj kojim je počinio zločin, a onda mu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon čega će biti izveden pred tužioca.

Foto:privatna arhiva Facebook

Upravo prostorije policijske stanice su mesto gde je Miroslav trebalo da boravi jer, kako smo saznali, njegova kriminalna prošlost ukazivala je da je pitanje vremena kada će doći do ovakog zločina. Kako nam je u Višem javnom tužilaštvu u Pirotu rečeno, Miroslav M. je ranije osuđen za krivično delo proganjanje iz člana 138a stav 1 tačka 1 i 4.

Tada mu je takođe izrečena mera zabrane prilaženja i komuniciranja sa oštećenom Sanjom. Osim toga, u toku je još jedan postupak zbog istog krivičnog dela, proganjanja.

Bonus video: Svedok ubistva Sanje M. u centru Pirota

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare