Mira Kostov Foto:printscreen/facebook

Sud u Minhenu nedavno je osudio Milana R. (53), državljanina Bosne i Hercegovine zbog ubistva penzionerke Mire Kostov (67), državljanke Srbije. Ubistvo se dogodilo u decembru 2020. godine, a kako piše njemački "Bild", Milan R. je proglašen krivim po svim tačkama optužnice.

Upravo je optužnica ta koja i govori nešto više o ovom zločinu, ali i osuđeniku i njegovoj žrtvi. Naime, Milan R. je naveo da je po zanimanju mašinski inženjer, koji je pola svog života proveo u zatvoru.

Udario je najmanje osam puta

„Volio bih da mogu da vratim vreme unazad“ – bilo je sve što je Milan R. rekao pred sudom, gde nije želio da iznosi odbranu. Kako stoji u optužnici, Milan R. je za bogatu penzionerku saznao od svog sina, koji je kratko vreme stanovao kod nje. Sin mu je, po dolasku u BiH, ispričao o bogatoj ženi koja poseduje nekoliko imanja, a kod koje stanuju građevinski radnici kojima kiriju naplaćuje u gotovini, pa je Milan R. skovao plan:

„On je stigao u Minhen i uputio se u kuću Mire Kostov. Popeo se preko ograde, otvorio prozore u prizemlju, ali je Kostov, koja je čula buku, stala ispred njega. Udario ju je oštrim oruđem najmanje osam puta, sve dok nije pala na zemlju u lokvi krvi. To mu nije bilo dovoljno, pa ju je udario u glavu“, navodi se u optužnici, piše „Merkur.de“.

Uhvaćen na granici BiH i Srbije

Milan R. se, navodi Merkur.de, dan nakon zločina autobusom vratio u BiH, da bi ga nekoliko meseci kasnije, tačnije 1. aprila, srpski policajci uhapsili na osnovu međunarodne poternice dok je pokušavao preći granicu iz BiH u Srbiju.

Kasnije je isporučen minhenskoj policiji, a javni tužilac je podigao optužnicu za ubistvo iz koristoljublja i za prikrivanje drugog zločina.

Njega je odao DNK trag ispod žrtvinih noktiju, na osnovu čega je policija ušla u trag Milanu, te raspisala poternicu. Kako Nezavisne pišu, radi se o Milanu Reljiću, koji je bio svedok pokajnik u predmetu „Trezor“ kojim je obuhvaćeno više optuženih za pljačke u kojima je ukradeno oko dva miliona KM. Isti portal navodi da je Reljić u Nemačkoj sada osuđen na doživotnu robiju.

Bonus video: Ko je ubio Mišu Ognjanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar