Vladimir Grek, jedan od optuženih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka, nalazio se na prekretnici u jednom trenutku - da li da ostane veran huliganima koje vodi žandarm Nenad Vučković ili da se prikloni Velji Nevolji. Sve što je Vučković rekao na sastanku koji je organizovao sa sa huliganima 2018. snimio je Grek. On je već tada doneo odluku kojim će putem, a Vučković praktično predvideo pad Belivuka.

„Proročke“ reči žandarma Vučkovića o padu Velje Nevolje obistinile su se nedugo nakon njegovog razgovora sa svojim saradnicima, na sastanku koji je sazvao zbog prebijanja huligana Greka, koji je zbog toga želeo da napusti ekipu.

Pročitajte još:

Kako je KRIK otkrio, Aleksandar Stanković Sale, Veljko Belivuk i žandarm Nenad Vučković bili su deo iste kriminalne grupe, u kojoj je glavnu reč vodio pripadnik MUP. Nakon smrti Saleta Mutavog, Belivuk je na sve načine pokušavao da ubedi Vučkovića da je spreman da nasledi grupu.

„Kunem ti se da se ne bojim nikoga ni sekunde i da sam spreman kao i brat (Stanković) što je bio“, pisao je Belivuk i predlagao da se odmah krene u osvetu za ubistvo Stankovića.

„Polako, molim te. Ne pokazuj nikakvu nervozu. Ako želiš da pomogneš bratu da ga osvetimo samo omerta. Ćutanje. Više nikome ni reč osim sa mnom“, napisao je žandarm kriminalcu. „Strpi se, molim te… Radimo da ih pohvatamo… Evo i Dijana (Hrkalović) te moli“, rekao mu je Vučković.

Nenad Vučković Vučko Foto:Vojska srbije/Darimir Banda

Odnosi na relaciji Vučković-Belivuk zahladneli su vremenom i došlo je do odvajanja 2018. godine kada je Veljko Belivuk oformio navijačku grupu „Principi“.

Vučković se tada uplašio da Vladimir Grek, koji je radio u obezbeđenju njegovog kluba, ne napusti njegovu ekipu i pređe kod Belivuka, zbog čega je i sazvao sastanak. Grek je bio ljut zbog toga što mu niko od saradnika iz grupe nije pomogao kada je prebijen.

Upravo na tom sastanku Grek je Vučkoviću zabio nož u leđa – tajno je snimao njegov govor, a već tada uveliko se priklonio Belivuku.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Vučković, ne znajući to, na sve način je pokušavao da zadrži Greka.

„Sad je Velja u gasu da bude glavni u gradu. Izvoli. Srećno i napred. A dokle traje, videćemo. Ničija do zore nije gorela. To je kolo sreće koje se okreće konstantno. Negde dobiješ, negde zadaš, negde izgubiš. Ne želim (Belivuku) zlo, ali on dobro neće proći. I pre nego što očekuje. Taj put je put bez svetlog kraja, jako, jako loš“, rekao je Nenad Vučković.

Grek je uveravao žandarma da je Belivukovoj ekipi poručio da ostaje uz njega, što je bila laž. Vučković je tada govorio i o padu Velje Nevolje.

„On (Belivuk) je rešio jednom to sa Vlastom. I ti vrlo dobro znaš kako i na koji način je prošlo… cena toga će doći na naplatu. Je l’ želiš tim putem da ideš i u tom vozu? Oće dobro proći (Miljković) što je organizovao da ubije kuma? Neće dobro da prođe, ne može to da prođe dobro. Tu sreće nema. Taj put je loš“, savetovao je Greka Vučković.

Foto:preuzeto KRIK

Tom prilikom istakao je da Belivuka ne zanimaju saradnici i da ne brine o njima, što je potkrepio činjenicom da je Milovan Tadić zvani Miksa završio u zatvoru zbog droge i da ni Velja Nevolja, ali ni Miljković ništa nisu uradili kako bi mu pomogli nakon što je uhapšen.

Podsetimo, klan Veljka Belivuka pohapšen je u 2021. godine u velikoj akciji MUP Srbije, oni su osumnjičeni za seriju teških ubistava.

Marko Miljković Foto: E-Stock Milos Rafailovic

Oni su u Ritopeku i Surduku ubijali, mleli i spaljivali tela svojih protivnika, ali i članova ekipe za koje su mislili da su ih izdali.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu trenutno je u toku suđenje protiv optuženik pripadnika klana Belivuk.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare