Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Viši sud u Novom Sadu potvrdio je opužnicu protiv političara Srđana Egića, koji je osumnjičen da je silovao devojku N. Š, a ona je sada za portal Nova.rs ispričala da se prvi put probudila srećna posle skoro devet meseci, koliko je prošlo od strašnog događaja.

Devojka N. Š, na svom Fejsbuk profilu, pre nešto više od mesec dana podelila je svoju potresnu priču o tome kako je, navodno, silovao novosadski političar Srđan Egić. Do detalja je opisala užase koje je proživela tog 8. marta prošle godine.

„Sve je krenulo od mog javnog obraćanja, pritisak javnosti je bilo preveliki i ništa se bez toga ne bi desilo. Kada sam čula informacije bila sam baš srećna jer sam mislila da se nešto zataškava, sa obzirom na to koliko je sve trajalo. Prvi put nakon devet meseci se osećam srećno, slučaj se pomakao sa mesta, a istina je ugledala svetlost dana. Koliko sam videla, tužilaštvo je potvrdilo da se tereti za još dva dela“, priča N. Š. za naš portal.

Ona ističe da je ovo veliki korak, ne samo za nju već i za sve žrtve, ali da uprkos svemu i dalje prima pretnje od nepoznate osobe.

„Uskoro će godinu dana od tog događaja, Malo se plašim kako ću reagovati kada dođe taj dan. Čini mi se kao da je sve bilo juče, nemam osećaja da je prošlo toliko vremena. Kosntantno su se dešavale pretnje, napadi i sajber nasilje, pa je vreme nekako proletelo. Ipak, ovo je jedan srećan dan, posle devet meseci prvi put sam se probudila srećna. Strepela sam da ću svakog jutra dobiti poziv i da će mi reći da su ga pustili iz zatvora, toga sam se jedino plašila“, objasnila je ona.

Pročitajte još:

Kako ističe N. Š. sada oseća neku vrstu mira jer ljudi polako shvataju šta se dogodilo i da nema njene krivice. Dodaje da se kroz ceo slučaj provlačila informacija da je ona politički nameštena Egiću, što ju je izuzetno bolelo jer nije želela da je bilo ko iskorišćava u političke svrhe.

„Srećna sam, ali se isto toliko i plašim. U jednom trenutku na suđenju će morati doći do suočavanja. To će biti prvi put da ću ja njega videti nakon svega što mi se dogodilo te večeri i jako se plašim kako ću to podneti. Kada vidim njegovu sliku preskačem je, počnem da se tresem i uhvati me napad panike. Znam da govorim istinu i da ništa nisam slagala, moje reči niko ne može da opovrgne. To je ono što me drži, uprkos tragu koji imam. Hoću da me vidi, da zna da se nisam uplašila i da ću pravdu isterati do kraja“, odsečna je N. Š.

Nakon svega što joj se dogodilo, ističe da želi da podigne svest o tome koliko se nasilje dešava, ali stiče utisak da se ne priča dovoljno o tome. Kroz svoju priču želi da poruči devojčicama, devojkama i ženama da jedna nesvesna greška može da uništi život, kao i da je nju ta jedna greška skupo koštala, iako nije imala nikakve skrivene namere.

„Trenutno sam u potrazi za advokatom, jer niko ne pristaje da radi kada čuje o kome se radi i ko stoji iza tog čoveka. To mi je najveći problem trenutno, a boli me nepravda, jer nečiji slučaj brane najbolji advokati, a ja se svim silama borim da pronađem nekoga ko će biti dovoljno jak da istraje u borbi sa mnom. Bila sam žustro kritikovana što sam iznela u javnost sve, kako sam ugrozila istragu, nabijana mi je krivica, jer žrtve nikada nisu pričale, ali samo dva dana nakon moje objave stigla je informacija o ključnom ginekološkom nalazu, koja nije bila pre toga objavljena mesecima“, objasnila je ona.

Ilustracija Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Ova hrabra devojka ističe da mnoge žene u njoj vide nekoga ko će se izboriti za pravdu i da je to ono što je drži da istraje u ovom slučaju i da se bori svim silama da počinilac bude kažnjen.

„Nadam se da će biti kažnjen i da neće biti spoljnih faktora koji će uticati na odluku. Želim da on odgovara za svoje postupke, jer sve ovo jako teško doživljavam. Nadam se da će pravda biti zadovoljena, iako, koliko god kaznu da dobije, to neće meni moći da olakša kako se osećam zbog svega što mi je uradio, ono što je na mene ostavilo posledice za ceo život. To na šta me podseća 19.10 časova uveče i na šta će me podsećati svaki osmi mart. Da bih ja mogla početi sa oporavkom, neophodno je da on bude kažnjen“, rekla je ona.

Za kraj nam je objasnila da od momenta kada se sve desilo radi sa psihoterapeutom i da je išla kod psihijatra koji joj je prepisao lekove, ali da njeni napadi panike su toliki da ni jaka terapija ne može da je smiri.

ilustracija Foto:shutterstock

Podsećanja radi, svoju stranu priče N. Š. je ispričala na Fejsbuk profilu kada je otkrila da je kobnog dana trebala da se vidi sa Egićem kako bi dogovorili iznajmljivanje stana. Kada je došao do nje, navodno joj je rekao da uđe u njegov auto i oduzeo joj torbicu i telefonu. Nakon toga su otišli na piće i iz restorana se uputili u stan. Na samom ulazu u zgradu, osumnjičeni političar otrčao u stan, gde je sačekao devojku.

„Stajao je na ulazu u dnevnu sobu i spopao me je odmah. Krenuo je da me ljubi i da se on skida. Prislio me da ga zadovoljim. Odbijala sam, nisam želela, a on je postajao sve agresivniji, ja sam pružala otpor i pokušavala sam da se odbranim, a on me je bacio na krevet i nasilno skinuo. Počela sam da krvarim, a on je rekao: „Mene ne zanima što ne želiš odnos sa mnom, jer ja želim!“, i da mi je dao stan i da sam ja njegovo vlasništvo i da ćemo imati odnose iako ja to ne želim “, opisala je detalje užasa koji je proživela.

Saobraćajna nezgoda kod aerodroma Foto:Nova.rs

U jednom trenutku devojka je navodno uspela da se otrgne i pobegne od manijaka, te da uđe u toalet, ali je on stigao i oteo joj telefon. Tada je, kako tvrdi, obrisao poruke i pozive. Uspela je da pozove prvi broj iz imenika, ali je Egić istrgao telefon i prekinuo. Kada je uspela da izađe iz zgrade, srela je devojku iz dostave koja je odmah odvela u policijsku stanicu, odakle je upućena na lekarski pregled.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar