Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dežurni tužilac Prvog okružnog javnog tužilaštva (OJT) u Beogradu odredio je sinoć zadržavanje N. P. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti i krivično delo Zlostavljanje i mučenje. Prema pisanju beogradskih medija, reč je o bivšem fudbaleru Nikoli Petkoviću.

Naime, na teritoriji opštine Savski venac, 30. maja 2024. godine, nakon što su se sukobile dve grupe osnovaca, N. P. je na mestu događaja dečaku izrekao niz uvreda i pretnji koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu (kada budeš punoletan naći ću te i ubiti, tvog oca i majku, j….u ti sestru ili brata), ponašajuci se prema njemu na način na koji se vređa ljudsko dostojanstvo, kaže se u saopštenju OJT.

Osumnjičeni će biti saslušan pred javnim tužiocem u zakonskom roku od 48 sati, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka, navodi se u saopštenju.

Prema informacijama Telegrafa, reč je o bivšem fudbaleru Nikoli Petkoviću protiv kog je krajem aprila Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog sumnje da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti na štetu Nemanje Bjelice.
Petković je, podsetimo, verbalno napao i pretio smrću makazama košarkašu Nemanji Bjelici i članovima njegove porodice.

Bonus video: Tuča u Novom Pazaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare