Uroš Ljubojević Foto:Nova.rs

Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, huligan i jedan od nekada bliskih saradnika Veljka Belivuka, u subotu je predvodio aktiviste i simpatizere Srpske napredne stranke koji su prisustvovali konvenciji u beogradskoj Štark Areni. Vidojević nije jedini huligan koji je viđen na mitingu SNS, a tik uz njega usnimljen je i Uroš Ljubojević, pripadnik nekadašnje huliganske grupe "Janjičari" bliske kavačkom klanu, koja je svojevremeno bila strah i trepet na južnoj tribini.

Ljubojević je bio blizak ubijenom vođi navijačke grupe „Janjičari“, Aleksandru Stankoviću zvanom Sale Mutavi.

Na tribinima su često bili zajedno, o čemu svedoče zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Uroš Ljubojević, Aleksandar Vidojević i Aleksandar Stanković Foto:KRIK sa društvenih mreža

Ljubojević duže vreme nije viđen na južnoj tribini, a pre nekoliko dana usnimljen je u društvu Aleksandra Vidojevića, i to uoči mitinga SNS.

Uroš Ljubojević Foto:Nova.rs

O Ljuboviću se proteklih godina nije mnogo pisalo, ali je izvesno da je gotovo uvek bio u društvu istaknutijih pripadnika grupe „Janjičari“.

Ipak, u fokusu javnosti se našao 2020. godine nakon što je KRIK objavio fotografiju na kojoj se vidi da je bio na sastanku 1. januara 2018. godine sa Davorom Baltićem, označenim kao visokorangirani pripadnik kavačkog klana, koji je devet sati kasnije ubijen u Beogradu.

Policajka Marija Nikolić sa Davorinom Baltićem iz kavačkog klana (ispred) i huliganom iz „Janjičara“ Urošem Ljubojevićem Foto:KRIK-OCCRP

Sa njima na sastanku, koji je održan na Kopaoniku, bila je tada i policajka Marija Nikolić. Nikolićeva je bila u kolima sa Baltićem i u trenutku njegove likvidacije. Njoj se naknadno sudilo jer je iz automobila Baltića, kobnog dana kada je ubijen, uzela njegov pištolj i bacila ga u kontejner.

Pomenut na suđenju za ubistvo karatiste

Ime Uroša Ljubojevića pominjalo se i na suđenju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine u centru Beograda, a zbog kog su kasnije oslobođeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Pročitajte još:

Belivuk je tokom suđenja ispričao da je ubijenog Miloševića poznavao od 2012., kada je radio kao obezbeđenje na splavu „Fristajler“. Tada se osvrnuo na događaj nakon koga je prekinuo kontakt sa Miloševićem.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Belivuk je rekao da je u leto 2014. godine na splavu na kom je radio Milošević, prilikom odlaska glumca Stivena Sigala, došlo do tuče u kojoj je Belivukov drug Uroš Ljubojević dobio batine. Belivuk kaže da nije bio prisutan, ali da su pregledom snimaka sa splava videli da Milošević nije tukao Ljubojevića, već je pokušao da razdvoji učesnike tuče. Nakon toga prekinuli su kontakt jer nisu hteli da se odreknu svojih drugova“, pisao je CINS ranije.

Pročitajte još:

CINS je tada pisao i da je Belivuk bio upravo u društvu Ljubojevića tog dana kada je priveden zbog ubistva Miloševića.

Foto:Nova.rs

Podsetimo, kako je naš portal ranije pisao, huligan Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, u subotu je predvodio aktiviste i simpatizere Srpske napredne stranke koji su prisustvovali konvenciji u beogradskoj Štark Areni.

Uroš Ljubojević Aca Rošavi i Novak Nedić Foto:Nova.rs

Od ranije je poznat policiji, više puta je privođen zbog nasilničkog ponašanja i nošenja oružja.

Vođa kriminalne grupe, Veljko Belivuk ga je u svom svedočenju spominjao kao posrednika u komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Inače, Vidojević i Ljubojević su bili u društvu Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije, koji je u više navrata dovođen u vezu s navijačima.

VIDEO: AUDIO – Vučković o Belivuku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare