Foto:KRUK; Ministarstvo Odbrane

KRIK je nedavno objavio audio snimak sa sastanka koji je pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković Vučko držao sa huligama kojim je rukovodio, u nameri da im vrati "borbeni duh" i zadrži ih na okupu. Vučkovića je na tom sastanku snimio Vladimir Greg, koji je želeo da napusti ekipu jer mu nisi pomogli kada je bio pretučen, a tom prilikom je žandarm je izgovorio jednu rečenicu koja je jasno pokazala koliko je upleten u kriminal - "Je l’ treba da nađem i dam 10.000 evra da se ubiju Neša i Oklagija (učesnici tuče)?"

Vučkoviću je na tom sastanku „nož u leđa“ zario Vladimir Grek, koji se već tada priklonio ekipi koju je predvodio Veljko Belivuk. Ipak, žandarm je mislio da Grek planira da napusti ekipu i zbog toga se najviše njemu obraćao, u nameri da ga privoli da ostane u ekipi.

Nenad Vučković Vučko Foto: Privatna arhiva

Kako je KRIK otkrio, Grek se osećao izdano jer je smatrao da saradnici nisu učinili ništa da spreče momke koji su ga nedavno prebili. Tokom sastanka, govoreći o tuči, Vučković je sledeće izjavio:

„Je l’ treba da nađem i dam 10.000 evra da se ubiju Neša i Oklagija (učesnici tuče)? Jesmo rešili problem? Nismo. Vratiće nam se to opet na neki drugi način, verovatno“, ispričao je Vučković saradniku Greku koji je očigledno želeo osvetu.

Pročitajte još:

Inače, Grek je pretučen upravo u kraju koji su obezbeđivali Vučkovićevi ljudi, te je upravo zbog toga bio ljut.

Upravo rečenica koju je Vučković izgovorio pokazuje koliko je duboko bio umešan u kriminal. Reč je o čoveku koji se godinama unazad nalazi na visoko funkciji u policiji, a ono što je posebno interesantno jeste da je pripadnik elitne jedinice u MUP – Žandarmerije.

Osuđivan zbog droge

Vladimir Grek, jedan je od optuženih pripadnika klan Belivuk-Miljković. Iza sebe ima osuđujuće presude. On je presudom Višeg suda u Pančevu osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na kaznu zatvora sa izdržavanjem kod kuće u trajanju od šest meseci.

Foto:preuzeto KRIK

Takođe, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu osuđen je zbog istog krivičnog dela na novčanu kaznu u iznosu od 150.000,00 dinara. Protiv njega se takođe vodi postupak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, za krivično delo nasilničko ponašanje.

VIDEO: Vučković učio Darka Miličića da puca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare