Foto:Privatna arhiva/Ustupljene fotografije porodice Mitrović

Godinu dana je prošlo od stravičnog masakra u selima kod Mladenovca, Duboni i Malom Orašju, a porodica stradalog Marka Mitrovića je neutešna. Za njih je život stao tog 4. maja 2023. godine i utehe nema, a koliko im je svaki novi dan sve teži govore i potresne reči Markove majke Olivere.

Olivera Mitrović, majka ubijenog Marka Mitrovića (18) iz Malog Orašja napisala je potresne reči svom sinu koji je pre godinu dana nastradao na najstrašniji način.

„Nedavno mi je jedna drugarica napisala kako sam jaka žena i kako mi se divi. Nisam znala šta da joj odgovorim, našla sam se zatečena. ‘Nisam jaka’, kažem joj, ‘samo se pravim’, a to je velika razlika! Kako neko može da bude jak kad izgubi svoje dete? Takva bol te slama, izjeda iznutra i ostaje samo prazna čaura. Ko je doživeo znaće o čemu pišem. Mare moj, ti si bio i ostao moja duša i sve što sam najviše htela. Posle Marije i Jelene želela sam da imam sina. I da se zove Marko. Još kao mali bio si mirno i umiljato dete. Svo troje rasli ste uz svu našu ljubav i pažnju, a to je najvažnije što skroji čoveka da postane dobar ili loš. Bili ste dobra deca i kao i sva druga pomalo nestašna, vragolasta…. I pored puno rada trudili smo se da odrastu u pametne i skromne ljude, a pre svega dobre – jer sve je uzalud ako nisi dobar i voljen! Bio si dobro dete, poslušno i niko nije mogao na tebe da se naljuti jer sve bi odmah okrenuo na šalu i smeh. Valjda se čovek takav i rodi. Da bude blage i tople duše i da bez obzira na sve, svi te vole. Visok, širokih ramena, nasmejanog i blagog pogleda, uvek si bio i ostao moj ponos. Moja dika. Moj Mare. Moj Bole. I šta mi sada ostaje osim ovolike tuge u srcu i duši? Listam albume sa slikama i sećam se svih tih trenutaka provedenih zajedno. Lepe uspomene koje toliko bole. Da sam znala da se više nećemo videti jače bih te grlila, više bih te volela, mazila. Sve je nestalo u trenu. Zašto? Zašto?“, navodi potresena majka.

Foto:Privatna arhiva/Ustupljene fotografije porodice Mitrović

„Dušo moja koliko mi nedostaješ. Nedostaju mi naši zagrljaji, poljupci pred spavanje, naše ćutanje, naši razgovori. Sve mi nedostaje. I ne može se opisati koliko boli to nedostajanje. Boli što sam ti mogla pružiti još više pažnje, zagrljaja, poljubaca, ljubavi, zajedničkih trenutaka. Boli jer sam mogla još više da ti kažem kako te volim i kako sam ponosna na tebe jer si izrastao u prelepog i dobrog mladog čoveka pred kome je bila budućnost. Boli i boleće do kraja života! Toliko toga bih ti mogla još napisati. Ali malo je mesta napisati ovoliku ljubav. Znaj da ti Vasa stalno gleda sliku i priča ti nešto. Ljubi je i mazi pažljivo. Marija te očekuje da svratiš i da je zadirkuješ. Jelena ide sama na utakmicu i pogledom te traži u gomili drugara. Nada se da će te ugledati nasmejanog kakav si uvek bio. A tata će te čekati kao i svake noći da idete na pijacu, dok vozi gledaće i paziće te kao i uvek. A ja? Ja ću kao i svaka majka čekati dan kada ću te zagrliti i kada ćemo biti ponovo zajedno. Znaj samo da te volim najviše, čak do beskraja i dalje! Tvoja mama““, navodi majka u pismu.

#related-news_0

U Malom Orašju, 4. maja 2023. godine, ubijeni su:

Nikola Milić (15)

Aleksandar Milovanović (17)

Marko Mitrović (18)

Lazar Milovanović (19)

Nemanja Stevanović (21)

Petar Mitrović (25)

Malo Orašje – Godišnji pomen za žrtve masovnog ubistva koje se dogodilo 4. maja 2023 Foto:M.M./ATAImages

U Duboni, iste noći, ubijeni su:

Milan Panić (22) i njegova sestra Kristina Panić (19) i

Dalibor Todorović (24)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare