Foto: MUP Srbija

Suđenje kriminalnoj grupi "vračarci", čiji je vođa odbegli Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, održano je danas u Specijalnom sudu, a optuženi, koji se ne nalaze u bekstvu, negirali su krivicu. Optužnicama, koje su spojene u jednu, okrivljeno je 45 osoba označenih pripadnicima kriminalne grupe koja se tereti za tri ubistva, a među njima je i likvidacija "Pink pantera" Aleksandra Šarca.

Kriminalna grupa „vračarci“ je kao i klan Belivuk ispostava kavačkog klana u Srbiji, čiji je vođa Radoje Zvicer, koji je takođe optužen u ovom postupku.  Kao organizatori grupe „vračarci“ označeni su Vušović, koji je u bekstvu, i Uroš Piperski, koji je na izdržavanju kazne u zatvoru u Portugaliji zbog počinjenih krivičnih dela u toj zemlji. Više članova krimi-grupe nalazi se u bekstvu, neki na izdržavanju kazni u drugim zemljama, a petorica čekaju izručenje Srbiji iz Crne Gore.

Pročitajte još:

Sa druge strane, Luka Cerović, Vuk Ursulov, Nikola Kačarević, Marko Drakula, Bojan Šotra, Aleksandra Čović i još 22 optuženi član ove grupe negirali su izvršenje krivičnih dela koje im se stavlja na teret, dok je Danilo Tešić tvrdio da se protiv njega ne vodi trenutni postupak. Okrivljenima se na teret stavljaju ubistva Aleksandra Šarca, Dragana Ristića Čađe, kao i Aleksandra Halabrina. Pojedini porodice žrtava su iz sudnice pratile suđenje klanu, a jedna situacija obeležila je pretres.

Aleksandar Šarac Foto: Instagram/duh.grobarstva

„U jednom trenutku je majka ubijenog Šarca upitala da li se u publici nalazi neko od članova porodice optuženog Kačarevića kada se javio jedan mladić i rekao da mu je on brat. Tada je ona bolno izustila: „Prenesi mu da ga je pozdravila mama Aleksandra Šarca“, navodi izvor portala Nova.

A kako je Šarac ubijen?

Interesantno je da je upravo optuženi Nikola Kačarević označen kao osoba koja je „namestila“ Šarca i dovela do mesta gde je i ubijen. Prema navodima optužnice, vođa grupe Nikola Vušović se tereti da je avgusta 2020. godine podstrekao pripadnike svoje grupe da ubiju „Pink pantera“ u garaži TC „Ušće“, koji je nekoliko nedelja nakon zločina preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Optuženi Nikola Kačarević trebalo je da iskoristi prijateljski odnos koji je imao Šarca i da ga na taj način namami na mesto zločina, što je on i uradio.

#related-news_1

Za učestovanje u likvidaciji Šarca, Kačarević je dobio 6.000 evra na ime nagrade što ga je doveo na mesto zločina. Inače, Kačarević je redovno izveštavao vođe grupe o tome gde se kreće Šarac, šta radi, gde boravi, ali i ugovorio nekoliko sastanaka sa njim gde je trebalo da bude izvršena likvidacija. Reč je poznatijim mestima u Beogradu poput restorana „Babaroga“, „Sinđelić“, „Zvezdara teatar“, „Vule Vu“, a Kačarević je vođu grupe Vušovića redovno obaveštavao o poziciji Šarca, koliko se zadržavaju u restoranima..

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Šarac je smrtno ranjen 17. oktobra 2020. godine, a kobnog dana Kačarević je dogovorio sastanak sa njim u „Ušću“, gde je unapred isplanirano njegovo ubistvo.

Za likvidaciju Šarca angažovan je takozvani „kamikaza“, mladić Lazar Ilić iz Kraljeva, koji nije bio član kriminalne grupe „vračarci“.

„Čađa ode, daleko mu lepa kuća“

Sem ubistva Šarca, kriminalna grupa „vračarci“ tereti se za likvidacije biznismena Dragana Ristića Čađe u Kaluđerici, kao i navijača Aleksandra Halabrina. Neposredni izvršilac ubistva Ristića je Vuk Ursulov kome se sudi pred Višim sudom u Beogradu.

Dragan Ristić Čađa Foto: Privatna arhiva

Prema navodima optužnice, ubistvo Čađe plaćeno je 60.000 evra, a okrivljeni su nakon zločina putem Skaja razmenjivali poruke, te je tada jedan od njih napisao: „Čađa ode, daleko mu lepa kuća“.

VIDEO: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar