Filip Korać Foto:Rajko Ristić

U sklopu akcije "Šakal", MUP Srpske podneo je izveštaj protic 17 osoba zbog organizovanog kriminala, trgovine drogom i pranja novca, među kojima je i Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića.

Kako saznaju „Nezavisne novine“, u pitanju su Ognjen Orašanin zvani Oras, Sani Al Murdaa, te Filip Korać. Za Koraćem postoji raspisana poternica zbog ubistva i zbog falsifikovanja isprava.

„Na spisku su i Miljan Radonja, za kojim postoji poternica zbog prodaje droge, te centralna poternica Suda BiH, takođe zbog droge, kao i Zoran Buhać i Tomislav Drmić, za kojim je Hrvatska raspisala crvenu Interpolovu poternicu“, otkrivaju izvori „Nezavisnih novina“.

Pročitajte još:

Istragom je obuhvaćen i Ognjan Kokić, za kojim je takođe raspisana potraga zbog droge.

„Tu su još i Kemal Bukva, te Miroslav Milinković, zvani Bato, potom Zlatan Ćuk, te Miloš Popovac, koji je inače policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tela, a hapsio ga je MUP Kantona Sarajevo“, navodi taj portal.

Tu su još i državljani Crne Gore Radoje Todorović, kao i Zoran Nikčević, i Nikola Dedović, za kojim je raspisana plava Interpolova poternica.

„Istragom je obuhvaćen i Krsto Vujić, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica od strane Crne Gore, crvena od strane Hrvatske, te potraga od strane JKP Brčko distrikta zbog organizovanog kriminala, odnosno falsifikovanja službene isprave. Tu je još i Saša Karadžić zvani Kari, te Željko Dangubić“, navodi se.

Oni se terete za organizovani kriminal, a u vezi sa prometom droge i oružja, kao i za pomoć učiniocu posle krivičnog dela i pranje novca.

„Ove aktivnosti sprovedene su u okviru zajedničke akcije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, koje su realizovane po naredbama Suda BiH, a pod nadzorom i uz koordinaciju Tužilaštva BiH juče, 26. decembra, godine na području opštine Sokolac i Kantona Sarajevo“, rekli su iz MUP-a Srpske.

Kako dodaju, akcija je rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija „Sky“ i „Anom“, a u saradnji sa policijskim agencijama Europol i FBI.
BONUS VIDEO: Velika akcija Europola, razbije kokainski kartel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar