Foto: Nova.rs, MUP Srbije

Proteklih dana gotovo svakodnevno se događaju sačekuše, pucnjave i prebijanja u Obrenovcu, te se stiče utisak da u pomenutom gradu već neko vreme vlada divlji zapad. Prema saznanjima Nove, iza nedavnih događaja u Obrenovcu navodno se krije rat između navijačkih grupa, odnosno reč je o sukobu dve zaraćene kriminalno-navijačke grupe koje se bore za prevlast.

Proteklih dana gotovo svakodnevno se događaju sačekuše, pucnjave i prebijanja u Obrenovcu, te se stiče utisak da u pomenutom gradu već neko vreme vlada divlji zapad. Prema saznanjima Nove, iza nedavnih događaja u Obrenovcu navodno se krije rat između navijačkih grupa, odnosno reč je o sukobu dve zaraćene kriminalno-navijačke grupe koje se bore za prevlast na tržištu narkotika.

U Ulici Vuka Karadžića u blizini Doma kulture u centru Obrenovca, u nedelju uveče došlo je do napada, ali i pucnjave.

Foto: Nova.rs

Ispaljena su četiri hica ka izvesnom V. M. (24) zvanom Sonko, a on je uspeo da pobegne od napada. Deblji kraj izvukao je dostavljač hrane, inače poznanik V. M., koji je napada u trenutku kada je došao da preda porudžbinu.

Posle pucnjave koja je u kasnim satima uznemirila Obrenovčane, proglašena je akcija “Vihor”, a učesnici pucnjave i dalje nisu privedeni.

Pročitajte još:

I kada se činilo da se situacija smirila, narednog dana, tačnije u utorak, došlo je do novih incidenata.

Trojica napadača su u utorak, iz kola u pokretu, pucala na mladića (28) u Ulici kralja Milana, nedaleko od mesta gde se i u nedelju dogodila pucnjava.

Policija je proglasila akciju „Vihor“ i blokirala sve veće raskrsnice u Obrenovcu, a navodno je uhapšena jedna osoba koja je osumnjičena da je učestvovala u napadu u Ulici kralja Milana.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Prema nezvaničnim saznanjima Nove, u pitanju je navijač Partizana, bivši član navijačke grupe „Hed hantersi“ iz Obrenovca, koji je u međuvremenu pristupio „Principima“ Veljka Belivuka, kojem se sudi za sedam monstruoznih likvidacija.

Navodno, u Obrenovcu već neko vreme vladaju sukobi između navijačkih grupa, koje se bore za prevlast.

“U Obrenovcu plamti već neko vreme sukob dve zaraćene kriminalne grupe, a pojedine osobe iz kriminalnog miljea uživaju zaštitu nekih policijskih inspektora iz Obrenovca što samo doliva ulje na vatru. Izvesno je da je pucnjava koja se dogodila u nedelju povezana s poslovima oko narkotika, te se pretpostavlja da su nedavna dešavanja posledica borbe oko prevlasti na tržištu”, navodi naš sagovornik.

Branislav Bane Penčić Foto: MUP

Napeta situacija u Obrenovcu traje još od ubistva Branislava Penčića, bivšeg vođe nekadašnje Partizanove navijačke grupe fudbalskog kluba „Hedhanters“ iz Obrenovca, koji je ubijen u martu 2022. godine.

Iako Penčić nije bio navijački aktivan, dovodio se u vezu s različitim kriminalnim aktivnostima u tom gradu.

Iz Pančeva u Obrenovac

Sukobi između navijača već duže vreme su iz Beograda premešteni u manje gradove. Tako je od pada kriminalne grupe Veljka Belivuka, a Pančevo je proteklih godinu i po dana bilo poprište raznih sukoba između navijača. Pucnjave, prebijanja su postala učestala. Čini se kao da se u poslednje vreme sukobi prebacuju u Obrenovac.

Pročitajte još:

“Odavno je taktka kriminalnih grupa da svoje baze premeštaju van centra Beograda, gde ima suviše policije I gde može da im se stvori veliki broj policajaca u kratkom vremenu. Zato biraju mesta poput Pančeva I Obrenovca, gde imaju mnogo manje policije, a do Beograda mogu da dođu za 20 minuta”, kaže izvor.

BONUS VIDEO: Pala kriminalna grupa iz Sremske Mitrovice, zaplenjeno više od 100 kilograma droge