Sinan Sakić, Rašid Sakić, Goca Božinovska, Mirko Šijan, Moka Slavnić, Zvezdan Slavnić
Foto: Goran Srdanov/Nemanja Jovanović/Nova.rs/Antonio Ahel/Milan Maricic/ATAImages/Facebook

Stefan Rokvić, pastorak pevačice Didi Janković, ponovo se našao u fokusu javnosti zbog sumnje da je u maju na Vračaru pretukao muškarca nasred ulice, a zatim seo u svoj automobil i otišao. Rokviću je određen pritvor, a on je tek jedan u nizu naslednik poznatih ličnosti koji su se našli zbog one strane zakona, a stranice crne hronike pune najtežim zločinima.

Rokvić je inače sin biznismena Danijela Rokvića i njegovo ime pominjano je i 2017. godine kada se našao na optuženici da nije prijavio ubistvo studentkinje Kristine Kaplanović (20).

Foto:Facebook

Rokvić je bio okrivljen da nije prijavio zločin Miloša Srebrića zvanog Flekica, optuženog da je Kristinu Kaplanović upucao u glavu 25. maja 2017. godine na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu. Mlađi Rokvić se teretio da je kobne večeri vozio Miloša Srebrića, koji je maskiran upao na pumpu, zatražio pare i upucao Kristinu, koja je tamo honorarno radila. Srebrić je optužen da je posle zločina iz kase uzeo 10.000 dinara.

Stefanov otac je tvrdio da njegov sin nema nikakve veze sa ubistvom i da pojedinci na ovaj način žele da naškode njegovoj 22 godine mlađoj supruzi i pevačici Dijani Janković, „koja u Americi pravi karijeru“.

Sin Olivera Mandića

Oliver Mandić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Svojih „pet minuta slave“ dobio je i Darijan Mandić (39), sin pevača Olivera Mandića, koji je uhapšen jer je 2020. godine jer je napao policajce, koji su došli po pozivu njegove majke Mirjane (64) zbog nasilja u porodici. On se oko 16 časova posvađao sa majkom Mirjanom sa kojom živi na Voždovcu, a potom je i fizički napao. Ona je pozvala policiju, jer je Darijan, prema njenim rečima, bio sve agresivniji, a kada je došla policija, napao je i njih.

Njemu je izrečena mera zabrane prilaska i komunikacije sa majkom, jer ovo nije prvi slučaj nasilja u porodici.

Sin Snežane Đurišić

Snežana Đurišić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sin pevačice Snežane Đurišić uhapšen je 2018. zbog sumnje da je počinio niz teških krađa. Odranije je poznat policiji zbog izazivanja dve saobraćajne nesreće, a bežao je i iz klinike za odvikavanje od alkoholizma.

Sin Moke Slavnića

Nekada osuđivani kriminalac, a sada zvezda rijaliti programa, sin legendarnog košarkaša i trenera Moke Slavnića je poznat po svojim nedelima još od 1998. godine, kada je u klubu „Četiri sobe“ upucao Olivera Jovanovića. Nažalost, 12 dana kasnije, Jovanović je preminuo, a Slavnić je priveden posle obračuna u stanu prijatelja na Novom Beogradu, gde se krio od policije.

Zvezdan Slavnić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Osuđen je na devet i po godina, ali mu je kazna, koju je odležao u KPZ Valjevo, amnestijom smanjena na osam godina.

Ćerka Mihajla Viktorovića

Verovatno jedan od strašnijih zločina koje su počinile osobe čiji su roditelji poznati široj javnosti svakako je onaj koji je počinila unuka glumca Mihajla Viktorovića (proslavio se po ulozi Ciganovića u seriji „Bolji život“), Teodora Viktorović. Ona je uhapšena zbog sumnje da je svojoj majci Ljiljani (62) i baki Ivanki Đukić (91) presudila u svom stanu u Mileševskoj ulici u kom se u tom trenutku nalazila njena ćerka.

Teodora Viktorovic FOTO: FACEBOOK

Teodora je tada odvezena u teškom stanju na VMA jer je bila predozirana alkoholom i lekovima, a potom je i osuđena na višegodišnju robiju.

Ćerka političara ubila komšinicu

Stravičan zločin počinila je i Jelena Špagović (26), ćerka Saše Dujovića, nekadašnjeg poslanika i funkcionera Srpske desnice. Ona je optužena je da je pre nekoliko godina zverski ubila komšinicu Majdu Garović (80) u Zemunu, kako joj ne bi vratila dug.

Optužena Jelena Špagović, Foto: Facebook

Telo nesrećne starice pronađeno je spaljeno u kontejneru u vikend naselju  Krčedin, kada ih je ugledao prolaznik. staricu je nasmrt pretukla, a zatim isekla njen leš na komade i ukrala zlatan lanac sa tela, koji je kasnije prodala u jednoj zalagaonici. Delove tela je zatim stavila u kofer, koji je ubacila u iznajmljeni automobil „pežo 508“ i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, gde ga je bacila u kontejner i zapalila ga.

Sinovi Zorana Šijana

Sinovi Zorana Šijana, ubijenog kriminalca, Mirko i Vukašin, takođe su dobro poznati policiji. Vukašin je hapšen zbog pucnjave na Novom Beogradu, a Mirko, inače i sin pevačice Goce Božinovske privođen je zbog bahate vožnje i saobraćajnih prekršaja, bodenja nožem, tuča, kokaina…

Foto: Instagram/miresijan

Sin narodnog poslanika uhapšen zbog silovanja

Pre dvadesestk godina uhapšen je Vojkan Stefanović, sin narodnog poslanika Aleksandra Stefanoviće, jer je naočigled prolaznika pokušao da siluje maloletnicu. Takođe je hapšen i zbog trgovine drogom.

Sin Hanke Paldum

Sin Hanke Paldum, Mirzad, kako su objavili bosanski mediji u septembru 2021, uhapšen je u Neumu zbog prisiljavanja jedne devojke na seks. Pre toga odležao je dve godine zatvora jer je kolima udario tri pešaka. Tada je ustanovljeno da je upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Njegova majka je tada izjavila da je dobio toliku kaznu samo zato što je njen sin.

Sin Sinana Sakića

Sin Sinana Sakića, sada pokojni Rašid Sakić, takođe je hapšen više puta. U Loznici je pretukao i opljačkao jednog krojača, privođen je još kao maloletnik i to zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, napada, pokušaja ubistva i iznude. “Karijeru” je nastavio i kada je napunio 18 godina. U akciji “Sablja” priveden je i to pod sumnjom da je “jedan od šefova” organizovanog kriminala u Loznici, a u zatvoru je bio i zbog ubistva Dragoljuba Despotovića i pokušaja likvidacije Radomira Lazića.

Foto: printscreen/ facebook@rasid sakic

Rašid Sakić je preminuo tokom izdržavanja zatvorske kazne na koju je bio osuđen zbog krađa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare