Miloš Srebrić i Stefan Rokvić, Foto:Privatna arhiva/Facebook

Suđenje Milošu Srebriću zvanom Flekica, optuženom za pljačku pumpe u Velikom Mokrom Lugu tokom koje je ubijena radnica Kristina Kaplanović, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu veštačenjem veštaka telekomunikacione struke Dragomira Vasiljevića. Vasiljević je istakao da je na osnovu baznih stanica ustanovljeno da je u periodu oko zločina Stefan Rokvić, koji je takođe optužen u ovom slučaju i tereti se za neprijavljivanje krivičnog dela, bio u Velikom Mokrom Lugu,u kome se dogodila pljačka i ubistvo.

Veštak je istakao da je dobio podatke o brojeveima optuženih Srebrića i Rokvića od baznih stanica. Kako je naveo, na osnovu baznih stanica vidi se da je Rokvić oko 22.05 bio na ulazu u Veliki Mokri Lug, kao i da se kretao ka tom mestu.

Žrtva napada Kristina Kaplanović Foto: Privatna arhiva

“ U 22.05 Rokvića je registrovala bazna stanica u Velikom Mokrom Lugu, što ukazuje da je on tada ulazio na tertiriju te stanice. Može da se smatra da je to trenutak Rokvićevog napuštanja stana i da se kretao u pravcu Velikog Mokrog Luga“, rekao je veštak i dodao da prema podacima sa baznih stanica postoji mogućnost da se kretao automobilom.

Pomenuti iskaz obeležila je rasprava advokata odbrane sa veštakom, koji su imali brojna pitanja poput toga da li je mogao Rokvić da se kreće i motorom, a ne samo biciklom, nakon čega je sudija zatražila da branioci sačine pitanja za Vasiljevića i dostave mu.

Pročitajte još...

Inače, na početku suđenja sudija u ovom postupku skrenula je pažnju prvooptuženom Rokviću da u pismima koja šalje porodici i prijateljima ne sme da piše o krivičnom delu.

„U pismima koja šaljete porodici i ostalima možete da pišete o svemu samo ne o krivičnom delu. Nema potrebe da se izjašnjavate o krivici, pišite samo o ličnim stvarima. Vodite računa šta pišete, vrlo dobro znate da ja čitam ta pisma“, rekla je ona i dodala:

„Imam osećaj da se trudi da utiče na mene svojim pisanjem o krivičnom delu“, navela je sudija.

Podsetimo, Miloš Srebrić tereti se da je tog 25. maja 2017. godine upao na pumpu u Velikom Mokrom Lugu u nameri da je opljačka. On je od radnika pumpe, među kojima je bila i Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima napadač je zapucao i smrtno ranio Kristinu. Kaplanovićeva je preminula u bolnici nakon nekoliko dana borbe.

Sem Srebrića, u ovom postupku optužen je i Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje krivičnog dela.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar